O fostă refugiată afgană este noua imagine a Germaniei

O fostă refugiată afgană este noua imagine a Germaniei

Zohre Esmaeli

Zohre Esmaeli, fostă refugiată afgană, este noua imagine a campaniei “Germany - Land of Ideas”, titlu preluat de la Claudia Schiffer, potrivit Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania “Germany - Land of Ideas” este o iniţiativă care beneficiază de diferiţi parteneri pentru a dezvolta proiecte şi competiţii spre a atrage atenţia asupra ţării şi poporului german. Top-modelul Claudia Schiffer a fost imaginea campaniei de branding naţional timp de zece ani, din 2006.
 
”Am plecat din Afganistan în Germania, împreună cu familia mea, în 1999. Fuga noastră a durat şase săptămâni”, povesteşte Zohre Esmaeli. Familia sa a scăpat de regimul taliban, însă viaţa ei nu a fost una uşoară în Germania. ”Am fost discriminată la şcoală şi asta a fost foarte dureros”, mai spune ea.
 
Zohre Esmaeli a fost recrutată, după terminarea şcolii, de o agenţie de modeling, însă alegerea de a prezenta pe podium i-a adus noi probleme. ”Familia mea nu a acceptat uşor faptul că mi-am ales un drum propriu. Mereu încep proiecte, precum această campanie. Sincer, nu le mai cer voie acum”, afirmă modelul.
 
Esmaeli, născută în 1985, la Kabul, a devenit cetăţean german şi se foloseşte de popularitatea ei pentru a încuraja integrarea refugiaţilor. Ca nouă imagine a Germaniei, ea îşi doreşte să întruchipeze o ”societate deschisă”.
 
citeste totul despre: