Coordonatele locului unde ar fi ascunsă o comoară a nazisţilor, decodificate de un artist olandez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leon Giesen, producător de film şi muzician de origine olandeză, a convins autorităţile germane că a descoperit ascunzătoarea naziştilor. FOTO: Spiegel Online
Leon Giesen, producător de film şi muzician de origine olandeză, a convins autorităţile germane că a descoperit ascunzătoarea naziştilor. FOTO: Spiegel Online

Un producător de film din Olanda pretinde că a descoperit locul unde a fost ascunsă presupusa comoară a naziştilor. Căutările sale l-au condus în oraşul bavarez Mittenwald, după ce ar fi decodificat mesajul ascuns într-o partitură cu note muzicale.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe săpături în micul oraş Mittenwald, în apropiere de graniţa cu Austria, cu scopul de a găsi presupusa comoară adunată de nazişti. Autorităţile au autorizat activitatea excavatoarelor, pentru a clarifica declaraţiile lui Leon Giesen, producător de film şi muzician de origine olandeză, în vârstă de 51 de ani.

Artistul olandez este convins că averea strânsă de nazişti când încă erau la putere se află sub drumurile din Mittenwald şi a convins autorităţile să îşi testeze teoria. Acesta a explicat că a observat mai multe indicii printre notele muzicale ale compoziţiei „March Impromptu”, semnată de Gottfried Federlein.

Săpăturile nu s-au dovedit a fi complet lipsite de succes, dezvăluit o rzervă mare de metale neidentificate. „Geologii au spus că este o anomalie, o substanţă care nu ar fi trebui să se găsească acolo”, a spus Giesen. Acum olandezul caută finanţări pentru a angaja o companie specializată care să facă săpături mai complexe, dar şi pentru a realiza un documentar.

Partitura compoziţiei „March Impromptu”, de Gottfried Federlein, cu presupusele indicii evidenţiate de Leon Giesen. FOTO: Speigel Online

sapaturi Mitterwald sursa Spiegel Online

Legenda averii naziştilor a suscitat întotdeauna curiozitatea şi imaginaţia oamenilor, avându-şi originea în anul 1945. În ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, asistentul personal al lui Adolf Hitler, Martin Bormann, ar fi notat litere şi simboluri pe portative, formând un cod care oferea coordonatele comorii.

Drumurile din Mitterwald, ocupate de excavatoare. FOTO: Spiegel Online

sapaturi Mitterwald sursa Spiegel Online

Documentul ar fi trebuit să ajungă în Munchen, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar câteva decenii mai târziu a ajuns în posesia jurnalistului olandez Karl Hammer Kaatee. El şi-a petrecut câţiva ani încercând să descifreze codul, însă nu a reuşit, aşa că a decis să facă public documentul. De atunci, mulţi aventurieri şi-au încercat norocul de a descoperi ascunzătoarea. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite