Cea mai misterioasă insulă din Marea Mediterană, pe care doar 1.000 de oameni o pot vizita într-un an VIDEO

Cea mai misterioasă insulă din Marea Mediterană, pe care doar 1.000 de oameni o pot vizita într-un an VIDEO

În largul Corsicii, o mică insulă este, în continuare, misterioasă şi fascinantă. Insula Montecristo a devenit celebră după ce Alexandre Dumas a descris-o în romanul „Contele de Monte Cristo“. Pe această insulă, spune legenda, se află îngropate comori ale unor piraţi celebri. Doar 1.000 de turişti au voie să o viziteze anual.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Este faimosă în întreaga lume pentru că l-a inspirat pe  Alexandre Dumas. Ultra protejată, insula Montecristo este acum o rezervaţie naturală. Un cuplu o îngrijeşte, locuind pe ea pe tot parcursul anului, departe de lume, fără electricitate şi apă curentă. 
  
Insula Montecristo a devenit celebră după ce Alexandre Dumas a descris-o în romanul Contele de Monte Cristo. Pe această insulă, spune legenda, se află îngropate comori ale unor piraţi celebri.
 
Doar 1.000 de turişti au voie să păşească, anual, pe insula Montecristo, iar viza se primeşte după o aşteptare de minimum trei ani.
 
Zvonuri despre bogăţiile de aici au început să circule în secolul al XIII-lea, atunci când Mănăstirea St. Mamilian, amplasată pe insulă, a devenit una dintre cele mai înstărite din Europa. Alţii spun că piratul turc Barbă-Roşie ar fi ascuns aici mare parte din aurul furat în timpul expediţiilor sale din secolul al XVI-lea.
 
În 1860, Regatul Italian a anexat Montecristo, cedând-o în 1889 marchizului Ginori, care a transformat-o într-o rezervaţie naturală. În 1971, insula a revenit statului italian, care în 2008 a deschis-o publicului.
 
citeste totul despre: