Autorul atacului de la Paris fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru atacarea unui poliţist, dar a fost eliberat mai devreme VIDEO

Autorul atacului de la Paris fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru atacarea unui poliţist, dar a fost eliberat mai devreme VIDEO

Suspectul principal al atacului de joi seară de pe Champs-Élysées ar fi Karim Cheurfi, cunoscut şi ca Abu Yusuf al-Beljiki, un belgian de 39 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile franceze au găsit o puşca ce foloseşte aer comprimat şi mai multe arme albe în maşina autorului atacului de pe Champs Elysees, relatează BFMTV, fără a identifica sursele informaţiei.

Printre armele albe s-ar fi aflat şi un cuţit de bucătărie. De asemenea, oamenii legii au găsit documentele atacatorului în vehicul.

 Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic.

Puţin după ora 21 (22 ora României), un vehicul a oprit lângă o maşină de poliţie care era parcată. Imediat, un bărbat a coborât şi a deschis focul asupra vehiculului de poliţie, rănind mortal un ofiţer”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

 Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni şi de turişti care se bucurau de seara de primăvară când a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie.

Procurorul Parisului, Francois Molins, a declarat că bărbatul a fost identificat, însă anchetatorii verifică încă dacă a avut complici.

Poliţia franceză a percheziţionat locuinţa din Chelles a lui Karim Cheurfi, condamnat pentru atacarea unui poliţist în 2001. Churfi este suspect în cazul atacului armat de pe Champs-Élysées, soldat cu uciderea unui poliţist şi cu rănirea gravă a altor doi.

Potrivit Le Parisien, Cheurfi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, din cauză că a atacat un ofiţer de poliţie în 2001, dar a fost eliberat mai devreme.

Conform informaţiilor obţinute de Le Parisien, agresorul învârstă de 39 de ani, Karim C, a fost vizat de o anchetă antiterorism pentru că şi-a manifestat intenţia, pe reţelele de socializare , de a ucide poliţişti şi a fost arestat la 23 februarie, dar a fost eliberat de către instanţa de judecată din lipsă de probe, potrivit unor surse apropiate anchetei.


 

citeste totul despre: