Nepal: Cel puţin 47 de morţi din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Nepal: Cel puţin 47 de morţi din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Inundaţii în Nepal FOTO Pushpa Raj Khatiwada

Autorităţile din Nepal au revizuit duminică după-amiază bilanţul la 47 de morţi, după ce precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat viituri şi alunecări de teren în special în câmpiile sudice şi dealurile estice ale acestei ţări situate între India şi China, transmite DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, alunecările de teren au provocat daune însemnate în sute de oraşe şi sate din Nepal.

Ministrul de Interne a anunţat că 20 de persoane au fost rănite şi alte câteva mii şi-au pierdut locuinţele în urma ploilor abundente aduse de un muson izbucnit în Oceanul Indian.

Alte 36 de persoane rămân dispărute în cele 23 de districte din câmpiile sudice dens populate ale Nepalului, care se învecinează cu India.

Autorităţile de la Kathmandu au cerut autorităţilor indiene să deschidă barajele de pe două râuri, pentru a permite evacuarea apei.

Aproximativ 8.000 de poliţişti şi soldaţi au fost desfăşuraţi în zonele afectate de inundaţiile din Nepal.

De asemenea, mai multe poduri s-au prăbuşit, iar străzi au fost blocate de alunecări de teren şi de inundaţii, izolând mii de turişti în anumite provincii din Nepal.

Meteorologii au avertizat că se aşteaptă ca ploile abundente să continue duminică în regiunile centrale şi vestice. Nepal s-a dovedit o ţară predispusă şi vulnerabilă în faţa dezastrelor naturale, după ce 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un cutremur puternic produs acum doi ani.

Ploile musonice durează din iunie şi până în septembrie, fiind importante pentru o ţară dependentă de agricultură, dar provoacă anual prăpăd în Nepal.

Autorităţile locale au deschis adăposturi temporare pentru sinistraţi în şcoli şi instituţii publice.

citeste totul despre: