„Vânătorii de venin“ îşi pun viaţa în pericol să caute cei mai veninoşi şerpi din lume, într-o nouă serie la Discovery

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua serie Discovery „Vânătorii de venin“
urmăreşte patru echipe de specialişti în vânătoarea de şerpi FOTO Discovery Channel
Noua serie Discovery „Vânătorii de venin“ urmăreşte patru echipe de specialişti în vânătoarea de şerpi FOTO Discovery Channel

Nouă specialişti în vânătoarea de şerpi formează patru echipe, pentru a recolta venin, în „Vânătorii de venin“, cea mai nouă serie TV prezentată de Discovery Channel, în fiecare vineri de la ora 21:00.

În fiecare an, şerpii veninoşi ucid peste 100.000 de persoane şi trimit în spitale alte câteva mii. În ciuda statisticilor cutremurătoare, veninul lor letal poate şi să salveze vieţi, fiind folosit pentru a produce antivenin. Există însă şi o problemă: proviziile de antivenin scad de la un an la altul, făcând miza să crească pentru curajoşii profesionişti care recoltează această substanţă mortală, dar foarte preţioasă.

Noua serie Discovery „Vânătorii de venin“ urmăreşte patru echipe de specialişti în vânătoarea de şerpi care au curajul şi priceperea de a urmări cei mai veninoşi şerpi din lume pentru a colecta lichidul extrem de toxic. Fiecare echipă are o motivaţie unică şi se bucură de aventura vânătorii, însă pe toţi îi uneşte un ţel comun: să salveze oameni. Seria începe în premieră vineri, 3 iunie, de la ora 21:00.

De la mlaştinile din Florida şi câmpiile din Oklahoma, până în pustietăţile Australiei şi deşertul din Arizona, neînfricaţii experţi în recoltarea veninului îşi vor pune vieţile în pericol ca să urmărească reptile ucigătoare, pentru a recolta veninul preţios. Cererea pentru venin a atins cifre-record, nemaiîntâlnite până acum, căci substanţa este folosită nu numai pentru prepararea antiveninului, ci şi ca parte esenţială a unor studii medicale de înaltă performanţă, care urmăresc să trateze suferinţe ca diabetul, bolile de inimă şi chiar cancerul. Cum în lume există peste 600 de specii de şerpi veninoşi, aceşti vânători îşi riscă viaţa la fiecare pas. Orice mişcare greşită ar putea fi pentru ei ultima.

Faceţi cunoştinţă cu cele patru echipe:

•           Tim Fitzer (53 de ani), Kevin Baker (52 de ani) şi Hannah Lockhart (27 de ani): Tim Fitzer din Tulsa, Oklahoma, este un amerindian taxidermist, vânător de şerpi şi pasionat de viaţa în aer liber. A fost muşcat de şerpi veninoşi de cinci ori şi lucrează de 35 de ani alături de bunul lui prieten şi coleg Kevin Baker. Lor li s-a alăturat şi curajoasa Hannah Lockhart.

•           Ed Chapman (76 de ani) şi Justin Bottrell (34 de ani)

Ed Chapman din Miami, Florida, este o adevărată legendă în comunitatea celor care colectează şi studiază veninul. Laboratoare medicale şi cercetători de top din întreaga lume caută şerpii în stare excelentă pe care se pricepe să-i găsească Ed, aşa încât, pentru a putea ţine pasul cu cererea tot mai mare, el şi-a luat un ucenic pe nume Justin Bottrell. Cei doi străbat toată America, păstrând rafturile clienţilor bine aprovizionate, iar afacerea lui Ed merge din plin.

•           Dan Massey (45 de ani) şi Melanie Massey (43 de ani)

Echipa soţilor Dan şi Melanie Massey din Sahuarita, Arizona, e inspirată de pasiunea lor pentru ştiinţă, cercetare şi protejarea animalelor. Deşi are o amputaţie bilaterală, Dan consideră că proteza lui dublă e un avantaj în această profesie, căci echipa lor nu poate fi încetinită nici măcar de o eventuală accidentare.

•           Brian Barczyk (45 de ani) şi Chewy (47 de ani):

Brian Barczyk din Shelby, Michigan, are peste 25 de ani de experienţă în care a crescut şi a lucrat cu peste 30,000 de şerpi. De asemenea, deţine una dintre cele mai mari colecţii de reptile din lume. Colegul lui de echipă, Chewy, este expert în lucrul cu şerpi neveninoşi, aşa încât are foarte multe de învăţat de la Brian.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite