Potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă seară de TVR, accesul publicului se va face prin intrarea Dorobanţi, între orele 15.00 - 20.00, duminică, şi 9.00 - 11.00, luni.

Fosta realizatoare a Televiziunii Române Anca Fusariu a murit joi seară, în urma unei boli cumplite.

Realizatoarea, născută în 1942, şi-a început cariera în presa audiovizuală în 1971, la TVR. În primii ani ai carierei a realizat sute de reportaje şi emisiuni, printre care „Ritm, tinereţe, dans” şi „La sfârşit de săptămână”.

În anii 1980, ea a fost unul dintre reporterii de succes descoperiţi şi pregătiţi de celebrul realizator Tudor Vornicu. A semnat împreună cu Carmen Dumitrescu şi Alexandru Stark reportaje pentru emisiunile "Fotograme din realitate", "Fotograme pe 16 mm.", "Album duminical", "De la A la infinit", iar mai târziu "Reflector", "Studio A" şi altele. A dat emisiunilor titluri care au rămas până în prezent, printre care "Cu ochii în patru".

În perioada 1994-1998 a fost în echipa care a creat Tele 7 ABC, unde a fost realizator de emisiuni şi redactor-şef al postului. De altfel, Fusariu a format generaţii de jurnalişti pentru mai multe posturi - TVR, Kanal D şi Antena 1.

Din 1999 pâna în 2004 a fost producător delegat al postului TVR 1, iar în ultima perioadă a fost consultant de specialitate pentru aceeaşi instituţie.

Duminica, TVR 1 va difuza, la ora 14.30, fragmente din emisiunile Ancăi Fusariu.