Un ultim omagiu pentru fosta realizatoare TV Anca Fusariu, la sediul TVR

Un ultim omagiu pentru fosta realizatoare TV Anca Fusariu, la sediul TVR

Anca Fusariu Captură YouTube

Colegii din Televiziunea Română, admiratorii şi prietenii care vor să îşi ia rămas bun de la fosta realizatoare TV Anca Fusariu o pot face duminică, începând cu ora 15.00, şi luni până la ora 11.00, la sediul TVR. Trupul neînsufleţit al Ancăi Fusariu va fi depus la parterul clădirii Studiouri, în holul mare.

Potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă seară de TVR, accesul publicului se va face prin intrarea Dorobanţi, între orele 15.00 - 20.00, duminică, şi 9.00 - 11.00, luni.

Fosta realizatoare a Televiziunii Române Anca Fusariu a murit joi seară, în urma unei boli cumplite.

Realizatoarea, născută în 1942, şi-a început cariera în presa audiovizuală în 1971, la TVR. În primii ani ai carierei a realizat sute de reportaje şi emisiuni, printre care „Ritm, tinereţe, dans” şi „La sfârşit de săptămână”.

În anii 1980, ea a fost unul dintre reporterii de succes descoperiţi şi pregătiţi de celebrul realizator Tudor Vornicu. A semnat împreună cu Carmen Dumitrescu şi Alexandru Stark reportaje pentru emisiunile "Fotograme din realitate", "Fotograme pe 16 mm.", "Album duminical", "De la A la infinit", iar mai târziu "Reflector", "Studio A" şi altele. A dat emisiunilor titluri care au rămas până în prezent, printre care "Cu ochii în patru".

În perioada 1994-1998 a fost în echipa care a creat Tele 7 ABC, unde a fost realizator de emisiuni şi redactor-şef al postului. De altfel, Fusariu a format generaţii de jurnalişti pentru mai multe posturi - TVR, Kanal D şi Antena 1.

Din 1999 pâna în 2004 a fost producător delegat al postului TVR 1, iar în ultima perioadă a fost consultant de specialitate pentru aceeaşi instituţie.

Duminica, TVR 1 va difuza, la ora 14.30, fragmente din emisiunile Ancăi Fusariu.

citeste totul despre: