Răsvan Popescu a fost ales vicepreşedinte al CNA: „Cred că pot contribui la o normalizare a situaţiei în instituţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răsvan Popescu a ocupat şi
funcţia de vicepreşedinte interimar al CNA, în perioada decembrie
2012 - ianuarie 2013 FOTO Mediafax
Răsvan Popescu a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte interimar al CNA, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013 FOTO Mediafax

Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a fost ales vicepreşedinte al instituţiei, într-o şedinţă fără caracter public, cu opt voturi „pentru“. Acesta a declarat că numirea sa în această funcţie poate duce la „o normalizare“ a situaţiei în care se află Consiliul.

Răsvan Popescu, membru şi fost preşedinte al CNA, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, după o şedinţă cu uşile închise, cu opt voturi „pentru“ şi unul „împotrivă“, scrie Mediafax. În şedinţa care a avut loc astăzi au fost prezenţi nouă membri din 11, aceştia fiind: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Lorand Turoş, Valentin Jucan şi Florin Gabrea. Laura Georgescu, preşedintele instituţiei, şi Gabriel Tufeanu au lipsit.

Între timp, Laura Georgescu a fost dusă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), acolo unde procurorii fac cercetări într-un dosar privind intervenţii pentru licenţa Giga TV, în care sunt urmăriţi penal preşedintele CNA, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga, fost membru CNA.

Răsvan Popescu: „Cred că pot contribui la o normalizare“

„Alegerea mea ca vicepreşedinte are loc într-un context cunoscut, într-un context, să zic aşa, destul de tulbure, în care, pe un fond de veşnic conflict în această instituţie, toată lumea caută soluţii. CNA caută soluţii, Parlamentul caută soluţii, prin proiectul său de modificare a Legii audiovizualului, şi consider că, în acest context, experienţa mea de fost preşedinte poate să conteze. Primul atribut al vicepreşedintelui este acela de înlocuitor al preşedintelui, în momentul în care acesta nu este disponibil. Oricând s-ar întâmpla asta, eu pot gestiona instituţia aşa cum am mai făcut-o şi în condiţiile în care se dovedeşte că sunt agreat de majoritatea colegilor mei şi în condiţiile în care sunt agreat de cei mai mulţi funcţionari ai instituţiei. Cred că pot contribui la o normalizare, în timp, a situaţie“, a declarat Răsvan Popescu după alegerea sa în această funcţie.

Răsvan Popescu a fost numit membru titular în CNA de Parlamentul României, la propunerea Senatului (fiind susţinut de PSD), pentru perioada decembrie 2012 - 2018. Răsvan Popescu a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte interimar al CNA, în perioada 28 decembrie 2012 - 14 ianuarie 2013. De asemenea, Răsvan Popescu, care şi-a început activitatea de membru al CNA în anul 2000, a fost preşedinte al Consiliului în perioada 2007 – 2012. Până în 2000, când şi-a început activitatea de membru CNA, Răsvan Popescu a lucrat ca jurnalist de presă scrisă şi radio BBC, redactor-şef la TVR şi purtător de cuvânt al Guvernului şi apoi al Preşedinţiei României, mai scrie Mediafax.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA a mai candidat Lornad Turoş, numit în actualul mandat de membru titular al CNA de Parlamentul României, la propunerea Senatului (fiind susţinut de UDMR), pentru perioada decembrie 2012 - 2018. Lorand Turos şi-a început activitatea de membru al CNA în primăvara anului 2012.

Funcţia de vicepreşedinte al CNA a fost vacantă din septembrie 2014, atunci când Viorel-Vasile Buda şi-a dat demisia invocând motive personale.

Membrii CNA nu o mai susţin pe Laura Georgescu

Pe de altă parte, pe 19 martie, şase membri ai CNA au votat, într-o şedinţă cu uşile închise, o decizie pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al instituţiei şi pentru a transmite Parlamentului o solicitare de revocare a acesteia de la conducerea Consiliului.

Hotărârea a fost transmisă la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor de membrii CNA Radu Călin Cristea, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Dorina Rusu şi Florin Gabrea, potrivit precizărilor făcute, pe 24 martie, de parlamentarul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei, în timpul unei şedinţe în care au fost audiaţi membrii CNA.

Tot pe 24 martie, deputaţii Gigel Ştirbu şi Mădălin Voicu i-au cerut Laurei Georgescu să îşi dea demisia de la şefia CNA, după ce au constatat că Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea revocării sale din funcţia de preşedinte, însă Georgescu a spus că nu va demisiona, pentru că nu a încălcat niciodată legea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite