„Hell's Kitchen“, episodul doi: „cea mai mare ruşine din viaţa mea“. Chefii au gătit în locul concurenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor“ a deschis, luni seară, „cel mai fiţos restaurant din ţară“. După trei ore de aşteptare, clienţii, printre care şi vedete din showbizz-ul autohton, au vrut să părăsească mesele, moment în care chefii au luat o decizie radicală: concurenţii au fost daţi afară din bucătărie, iar Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea au preluat comenziile.

Săptămâna trecută, 20 de bucătari au răspuns celei mei grele competiţii culinare şi au demonsrat că au curajul să „intre în iad”. În episodul doi, rezistenţa fizică şi psihică au rămas mult mai importante decât sute de reţete, memorate pe de rost.

Luni, legea „Hell's Kitchen” a aruncat totul în aer odată cu deschiderea primului restaurant. Indiferent cât de harnici s-au dovedit concurenţii, chefii nu au fost deloc mulţumiţi, iar strigătele lor au răsunat în întreaga bucătărie. „A fost cea mai ruşinoasă seară din viaţa mea”, a spus chef Florin Dumitrescu, la final.

O nouă concurentă, Valentina Ionescu, şi-a făcut apariţia în bucătăria „Hell's Kitchen”. Are 39 de ani, a absolvit ASE-ul, are un masterat european în criminalistică şi s-a apucat de gătit din dorinţa de a-şi hrăni copilul cât mai sănătos.

În timp ce Valentina, cea care a înlocuit-o pe Flavia, pregătea o reţetă de brioşe cu ciocolată, lui Angi i s-a făcut rău, iar echipa fetelor a fost nevoită să apeleze, pentru a doua oară, la medic. Din fericire, lucrurile s-au remediat rapid, însă spiritele au rămas încinse de cea mai nou „achiziţie” „Hell's Kitchen”- Valentina. Dacă, în timp ce aceasta gătea, băieţii au susţinut-o, fetele nu s-au arătat la fel de săritoare, mai ales după ce noua concurentă a declarat că pentru ea „aspectul fizic este foarte important”. „Ea să se ducă la Miss, nu în bucătărie”, a spus una dintre concurente. 

„Dacă Valentina venea de ieri, aţi fi câştigat”, le-a zis chef Florin Dumitrescu fetelor, după ce a gustat din brioşele Valentinei, iar apoi, le-a mâncat pe toate, stârnind invidia celorlalţi concurenţi.

Valentina Ionescu FOTO Facebook/Hells Kitchen

image

În continuare, concurenţii şi-au găsit fiecare meniul pe pat, iar opiniile au fost împărţite. Dacă unii dintre ei au fost de părere că nu vor întâmpina nicio problemă, alţii au fost nemulţumiţi de reţetele găsite. „Cred că diseară o să fie un dezastru. O să ne dea afară pe toţi”, a spus Tavi.

Speriaţi de alarma care anunţa venirea dimineţii, concurenţii s-au trezit chiauni şi agitaţi, dar gata să-l întâlnească pe chef Cătălin. Sub supraveghea sous-chefilor, Mimi şi D' Artagnan, a urmat pregătirea ingredintelor: curăţare, spălare, decorticare, tăiere şi vidare. Deşi pregătirea alimentelor nu a fost o probă declarată, atmosfera de competiţie, emoţiile şi nervii au plutit în atmosferă, iar curăţarea fisticului s-a dovedit a fi o probă de foc.

Fetele au terminat de pregătit alimentele înaintea băieţilor, cei din urmă fiind de-a dreptul uimiţi de dibăcia adversarelor lor. Mai mult, fetele le-au furat băieţilor şi mătura, un obiect de mare importanţă, din perspectiva unor concurenţi din echipa albastră.

Echipa albastră de la „Hell's Kitchen” FOTO Facebook

image

Bisericuţele şi bârfele între fete au fost coordonatele serii, iar Valentina nu a scăpat de stigmatul de „bucătăresă de duminică”, care i-a fost, mai nou, atribuit şi lui Angi. Băieţii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, iar atacurile verbale au fost din ce în ce mai agresive. Deşi formează o echipă, nimeni nu a ţinut cont de părerea celuilalt, lucru deranjant pentru unii participanţi.

Bucătăria „Hell's Kitchen”, „cel mai fiţos restaurant din România“, şi-a deschis porţile, iar chef Florin Dumitrescu a ameninţat: „Majoritatea clienţilor sunt vedete. Dacă eu mi-o iau de la clienţi, voi v-o luaţi de la mine de trei ori mai rău. Vreau un service perfect“. Pretenţiile lui chef Florin Dumitrescu sunt de înţeles, ţinând cont de faptul că atât chef Cătălin, cât şi chef Sorin au avut invitaţi la inaugurarea restaurantului.

Atribuţiile au fost apoi împărţite fiecărui concurent în parte de chef Dumitrescu, care nu s-a lăsat deloc înduplecat de emoţiile concurenţilor, deşi aceştia s-au trezit „într-o ceaţă totală”. S-a iscat un haos total, în care nimeni nu mai ştia ce are de făcut sau cum trebuie făcut, nu-şi aminteau nici măcar ingredientele de care aveau nevoie.

Astfel, un service complet, care presupune atât pregătirea alimentelor, cât şi servirea lor, în ordinea tradiţională, s-a dovedit a fi un lucru destul de dificil. Nici regulile nu au ajutat foarte mult. De exemplu, daca o masă aşteaptă trei preparate, dintre care numai două sunt gata, acestea nu se pot servi înainte, iar pentru prospeţime se reface totul de la zero.

Bucătăria „Hell's Kitchen” FOTO Facebook

image

Roxana Ionescu, Pepe, Andreea Tonciu, Daniela Crudu, Mihai Mitoşeru şi Cosmin Seleşi au fost primele vedete care şi-au făcut apariţia la inauguarea restaurantului „Hell's Kitchen”.

Odată cu prima comandă au venit şi coşmarurile concurenţilor, care nu ştiau de ce să se apuce mai repede: de muşchiul de vită, de pui sau de caracatiţă „Nu m-am simţit aşa în viaţa mea”, a spus Danny, iar Mihaela a recunoscut că „a fost speriată, nu ştia cum o să mai iasă de acolo“. Angi a trecut printr-un moment penibil după ce chef Florin Dumitrescu i-a făcut observaţie, în stilul său caraterstic: cu strigăte şi jigniri.

După mai bine de o oră, spre disperarea lui chef Florin, nicio comandă nu era gata, iar concurenţii s-au blocat. Cu toate acestea, vedetele s-au luat cu vorba şi s-au prefăcut că nu observă întârzierea. Între timp, au venit şi alte comenzi. Nervos, chef Florin a început să arunce cu farfurii şi le-a ordonat băieţilor să refacă preparatele.

Bucătăria „Hell's Kitchen” FOTO iadulbucatarilor.a1.ro

image

„Înnebunesc şi vă dau pe toţi afară. Ruşine“, a strigat chef Florin Dumitrescu din toţi rărunchii. Vorbele grele din bucătărie au făcut ca timpanele să usture, în timp ce răbdarea clienţilor a început să piară. La scurt timp, prima masă a echipei albastre a vrut să plece. Chef Florin Dumitrescu a aruncat 13 porţii de vită la gunoi.

O pană de curent a creat şi mai multă panică şi agitaţie în bucătăria fetelor. Toate ca toate, dar respectul faţă de chefi rămâne sfânt. Dacă chef Dumitrescu înjură aprope tot timpul, concurenţii au trebuit să înveţe să-şi ţină gura.

Primul succes a venit târziu în echipa băieţilor. „Ţi-a luat o oră să faci un risotto. Măcar e bun“, a conchis chef Florin. Pe de altă parte, mâncarea pregătită de fete a ajuns direct la coşul de gunoi. „Nu m-a deranjat că a aruncat mâncarea, avea dreptate“, s-a resemnat una dintre concurente. Gabriela, în schimb, a fost dată afară din bucătărie. Un alt concurent a gustat din mâncare cu degetul, spre dezgustul celorlalţi.

Între timp, băieţii au marcat alte două comenzi din lista lungă de aşteptare. Alte trei mese, printre care şi cele ale vedetelor, au rămas goale. După trei ore, fetele nu au livrat niciun preparat, au fost toate eliminate din bucătăria roşie şi au fost trimise să (re)înveţe reţetele. Chefii au preluat comenziile, încercând să spele ruşinea, iar mâncarea a început să fie livrată pe bandă rulantă. Nu după mult timp, băieţii au fost şi ei goniţi din bucătărie. 

Valentin, care s-a nominalizat pe sine, Valeriu, Angi şi Gabriela sunt cei patru concurenţi care riscă să fie daţi afară din competiţie după cel de-al doilea episod din „Hell's Kitchen”. Cine va pleca acasă şi cine va rămâne în concurs, telespectatorii vor afla vizionând ediţia „Hell's Kitchen” de săptămâna viitoare.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite