Concurenţii din „Iadul Bucătarilor“, o „gaşcă de spălători de vase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O probă mai degrabă de „atletism“ decât de cooking – alergatul porcilor prin noroi, una de imaginaţie şi încă un serviciu cu eşecuri, ţipete şi clienţi înfometaţi în „Iadul Bucătarilor“. Concluzia acestei ediţii a fost trasă de Florin Dumitrescu: „Gaşcă de spălători de vase ce sunteţi“.

„Hell’s Kicthen – Iadul Bucătarilor“ a adus celor nouă concurenţi rămaşi în bucătărie o primă sarcină cu adevărat murdară: să alerge prin noroi pentru a prinde porci.

Scopul acestei „curse“ nu a fost sacrificarea unui porc, ci descoperirea meniurilor ce trebuiau gătite, meniuri înscrise pe câteva coliere, aflate la grumazul animalelor.

Sarcina nu a fost deloc atât de uşoară pe cât şi-au imaginat imaginau concurenţii, care au intrat, rând pe rând, în cocină. Soarele, noroiul – mai bine zis alergatul în noroi – echipamentul – nu au făcut decât să le îngreuneze misiunea şi să creeze momente comice. În încurajările celor de pe margine – sau, după caz, hohotele de râs ale acestora – concurenţii au „vânat“ cu greu godăceii care alergau şi guiţau.

Kinga a renunţat la probă – invocând astmul – iar Cătălin s-a oferit să prindă şi purceii colegei sale de chiopă, astfel că el a avut de prins patru porci, nu doi, ca ceilalţi concurenţi.

image

Cei trei chefi s-au amuzat de pe margine FOTO Antena 1

În cele din urmă, bucătarii au reuşit să-şi îndeplinească sarcina şi să găsească ingredientele inscripţionate pe colierele purceluşilor.

Intraţi în bucătărie, concurenţii au trecut la prepararea felurilor de mâncare din porc, printre care fasole cu ciolan, pulpă de porc cu dovlecel sau paste cu coaste.

Tavi şi Cătălin au fost primii care s-au prezentat cu farfuriile în faţa celor trei chefi, iar preparatele lor – ceafă de porc cu roşii şi sos brun, respectiv tortelini cu pulpă de porc, fenicul şi dovlecel – au adunat aprecierile juriului.

Următoarele farfurii au fost fie neaspectuoase, fie fade, aşa că nu au mai impresionat foarte tare juriul. Scorul a fost, totuşi, strâns, însă proba a fost câştigată de echipa roşie, care a mers împreună cu Scărlătescu, într-un restaurant de top, unde au asistat la o demonstraţie culinară a unui maestru bucătar japonez.

image

Echipa roşie a luat cina la un restaurant asiatic şi a avut parte şi de o demonstraţie culinară din partea unui bucătar japonez FOTO Facebook/Antena 1

Echipa albastră a primit felicitări şi... pedeapsa: să spele purceluşii alergaţi mai devreme. Totuşi, au primit şi ei o recompensă: o cină gustoasă şi vin.


A doua zi, în restaurantul „Hell’s Kicthen – Iadul Bucătarilor“, Cătălin şi Denis au schimbat „taberele“ şi au fost, pentru o seară, ospătari. Totuşi, au avut o tangenţă cu bucătăria, căci au trebuit să prepare un biftec tartar în faţa clienţilor, la masă.

După câteva întârzieri şi mici accidente, lucrurile au început să se precipite, iar ţipetele lui Florin Dumitrescu au trecut de pereţii bucătăriei şi puteau fi auzite de toţi clienţii din restaurant. Cele mai mari echipe au apărut la echipa roşie de la un (nu atât de) simplu ou poşat. Iar Tavi a avut pur şi simplu ghinion, după ce a scăpat două porţii de foie gras pe jos şi s-a ars cu grăsime.
 

Jignirea supremă nu a venit sub formă de înjurătură, însă. „Gaşcă de spălători de vase ce sunteţi“, le-a spus Florin Dumitrescu concurenţilor.

Cel care a părăsit competiţia în această ediţie a fost Ovidiu.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite