VIDEO Moldova şi-a ales melodia pentru Eurovision

VIDEO
Moldova şi-a ales melodia pentru Eurovision

Aliona Munteanu. FOTO Facebook

Aliona Moon va interpreta piesa „A Million“ pe scena de la Malmo, aceasta fiind a doua doua când artista de 23 de ani ajunge pe scena Eurovisionului, după ce anul trecut a cântat cu moldoveanul Pasha Parfeny în finala din Baku.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum s-a întâmplat în cazul lui Cezar The Voice, cu „It‛s My Life“, şi melodia din Chişinău a fost prin unanimitate de voturi, primind un număr total de 22 de puncte. La Show-ul prezentat de Cătălin Josan and Evelina Vîrlan au participat 14 piese, pe locul secund clasându-se Boris Covali cu „Runaways“ (un total de 20 de puncte).

Aliona Munteanu, pe numele său real, este deja o prezenţă cunoscută de pe scena Eurovisionului, anul trecut cântând cu Pasha Parfeny în backing vocals. De data aceasta, cei doi artişti au schimbat rolurile: Parfeny a compus piesa câştigătoare şi a cântat la pian. Întrebată de jurnaliştii de la Eurovision.tv despre participarea de anul trecut, Aliona a recunoscut că performarea din 2012 a fost una instructivă. „Experienţa ca artistă în backing vocals a fost o lecţie pentru mine. Pentru prima oară, am păşit pe o scenă aşa de mare după cum a fost cea din Baku“, a spus cântăreaţa despre seara în care „Lăutar“, piesa lui Parfeny, s-a auzit în finala din Azerbaijan, unde s-a clasat pe locul al 11-lea, cu o treaptă mai sus de „Zaleilah“ de la Mandinga, melodia ce a reprezentat România.


„Pentru prima oară în viaţa mea, am luat parte la un concurs organizat de o asemenea echipă de profesionişti. Am devenit mai încrezătoare în şansele mele şi asta m-a îndemnat să trăiesc experienţa încă o dată, dar la un nivel mai mare, în calitate de artistă principală“, a explicat cântăreaţa de 23 de ani.

Eurovisionul este o şansă de a se remarca la nivel internaţional, însă până a ajuns aici, Aliona a mai câştigat locul al III-lea la Star Factor 2 Moldova, iar în 2012 a primit trofeul la Festivalul Muzical „Dan Spătaru“ din România.  

citeste totul despre: