Organizatorii au anunţat în ce oraş va avea loc Eurovision 2017, dar şi datele celor trei show-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU) şi ai televiziunii naţionale din Ucraina au luat o decizie în privinţa oraşului care va găzdui ediţia din 2017 a concursului Eurovision.

Oraşul ales pentru desfăşurarea celei de-a 62-a ediţie a competiţiei Eurovision este Kiev, după ce reprezentanta Ucrainei a câştigat anul acesta trofeul şi oportunitatea ca ţara ei să găzduiască show-ul. 

Kiev, situat în partea nord-centrală a Ucrainei, pe râul Nipru, este un oraş modern, cu o mulţime de obiective turistice, cu o arhitectură frumoasă, spaţii verzi, viaţă de noapte şi o istorie bogată, motive pentru care s-a dovedit a fi o gazdă demnă, se precizează pe site-ul oficial al concursului

Aşadar, show-urile Eurovision 2017 vor avea loc în Centrul Internaţional de Expoziţii, cea mai mare sală din Ucraina, cu o capacitate de 11.000 de locuri. Ucraina a mai găzduit evenimentul în 2005, dar şi două ediţii ale Eurovision Junior, în 2009 şi 2013. 

Datele show-urilor Eurovision 2017

Mai mult, organizatorii au stabilit şi datele, astfel că semifinalele se vor desfăşura pe 9, respectiv 11 mai, urmând ca marele câştigător să fie decis în seara de 13 mai. Membrii EBU au la dispoziţie până la jumătatea lunii septembrie să se înscrie în competiţia de anul viitor. Lista finală a statelor participante va fi făcută publică la finalul acestui an, iar la începutul lui 2017 se va stabili în ce semifinală va participa reprezentantul fiecărei ţări. 

image

Locul în care se va desfăşura Eurovision 2017 FOTO EBU 

Trofeul Eurovision 2016 a ajuns la Jamala, o artistă de origine tătară ce a reprezentat Ucraina cu piesa „1944“, al cărei mesaj a stârnit controverse şi a reaprins conflictul mocnit cu Rusia. Melodia, care a obţinut un total de 534 de puncte, vorbeşte despre deportarea în masă, din anul 1944, a tătarilor din Crimeea, ordonată de Iosif Stalin, un capitol al istoriei ţării descris de parlamentul ucrainean drept un genocid.

Liderii politici de la Moscova au cerut la începutul acestui an ca piesa Jamalei să fie descalificată, considerând că versurile melodiei critică anexarea Crimeei de către Rusia în martie 2014, însă organizatorii Eurovision 2016 au aprobat prezenţa Ucrainei în concurs, susţinând că versurile piesei sunt „corespunzătoare“ regulamentului competiţiei. 

Poziţia secundă în finala Eurovision 2016 a revenit reprezentantei Australiei, Dami Im, cu piesa „Sound of Silence“, care a strâns 511 puncte. Podiumul a fost completat de Rusia, al cărei reprezentant, Sergey Lazarev, a fost considerat marele favorit al ediţiei, şi care a acumulat 491 de puncte pentru piesa „You are The Only One“.

Procedura de votare din finala Eurovision 2016 a fost transformată radical, fiind anunţate pe rând voturile telespectatorilor şi voturile juriilor de specialitate din toate cele 42 de state participante la ediţia din acest an. Aşa se face că Australia a fost favorita experţilor, Rusia a fost în topul preferinţelor publicului, însă Ucraina a câştigat marele premiu. Votul detaliat îl puteţi consulta aici, iar clasamentele din cele două semifinale sunt disponibile aici

La ediţia din acest an au urcat pe scenă concurenţi din 26 de ţări: Belgia, Cehia, Olanda, Azerbaidjan, Ungaria, Italia, Israel, Bulgaria, Suedia, Germania, Franţa, Polonia, Austria, Cipru, Serbia, Lituania, Croaţia, Rusia, Spania, Letonia, Ucraina, Malta, Georgia, Austria, Marea Britanie şi Armenia. România, în schimb, care ar fi trebuit să fie reprezentată de Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence“, a fost descalificată din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română le are la organizatorul competiţiei, European Broadcasting Union (EBU), datorii în valoare de 14 milioane de franci elveţieni. 

Eurovision 2016: Piesele de pe podium 

Muzică

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite