Oscar 2016. Chris Rock a dat de pământ cu nemulţumiţii de la Oscar: discursul a şocat şi încântat audienţa VIDEO

Oscar 2016. Chris
Rock a dat de pământ cu nemulţumiţii de la Oscar: discursul a şocat şi încântat audienţa VIDEO

Chris Rock nu s-a sfiit să adreseze problema lipsei de diversitate de la Hollywood, la gala Oscar 2016 FOTO GettyImages/Guliver

Oscar 2016. Chris Rock, gazda premiilor Oscar 2016, a adresat, cu umor specific, problema lipsei diversităţii de la Hollywood, încercând să clarifice unele aspecte deranjante ale galei din acest an. Acesta nu s-a sfiit să o critice pe soţia lui Will Smith, care a spus că boicotează Oscar 2016, şi nici să spună ce simte cu adevărat în ceea ce priveşte lipsa actorilor de culoare din cadrul nominalizărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discursul pe care Chris Rock l-a livrat la începutul galei Oscar 2016 a avut ca ţintă lipsa de diversitate din cadrul nominalizărilor din acest an. Acesta şi-a început discursul prin a spune: „Mă aflu aici, la Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute şi ca White People's Choice Awards. Dacă nominalizau şi gazda, nu cred că aş fi obţinut acest rol. V-aţi fi uitat la Neil Patrick Harris acum“, a glumit Rock. 

„Foarte mulţi mi-au spus că ar trebui să boicotez premiile. Mulţi mi-au spus că ar fi trebuit să renunţ. Dar parcă doar cei care nu au un loc de muncă îmi spun asta. Ultimul lucru pe care mi l-aş dori ar fi să pierd un alt loc de muncă în favoarea lui Kevin Hart“, a continuat Chris Rock.

Oscar 2016. „Atunci când bunica îţi atârnă de un copac e greu să îţi pese cine a câştigat premiul pentru Cel mai bun film străin“

Aceeaşi gază a premiilor Oscar 2016 a pus în balanţă nemulţumirile din acest an ale fanilor şi criticilor şi a zis, mai în glumă, mai în serios, cum se vede protestul lipsei de diversitate de la premiile Academiei Americane de Film.

„De ce cu toţii protestăm pentru ediţia din acest an a Oscarurilor? Este a 88-a gală, ceea ce înseamnă că această lipsă a actorilor de culoare s-a întâmplat de cel puţin 71 de ori până acum. Trebuie să vă daţi seama că a mai avut loc în anii 1950 şi 1960. În anii 1960 a fost o perioadă în care Sidney Poitier nu a scos un film şi oamenii de culoare nu au protestat. Erau prea ocupaţi să protesteze cu privire la lucruri serioase. Eram prea ocupaţi în timp ce eram violaţi şi linşaţi pentru a ne păsa cine a câştigat premiul pentru Cel mai bun regizor. Atunci când bunica îţi atârnă de un copac, e greu să îţi pese cine a câştigat premiul pentru Cel mai bun film străin“, a comentat Rock.


Oscar 2016. „Jada boicotând Oscarurile este ca mine încerând să boicotez chiloţeii Rihannei. Nu am fost invitat“

Rock nu a ezitat să critice şi cealaltă parte a nemulţumiţilor de la Oscar 2016, în frunte cu Jada Pinkett Smith, soţia lui Will Smith. „Jada boicotând Oscarurile este ca mine încerând să boicotez chiloţeii Rihannei. Nu am fost invitat. Înţeleg de ce eşti nervoasă. Will Smith nu a fost nominalizat pentru rolul din «Concussion». Am priceput. Nu e corect să fie atât de bun şi totuşi să nu fie nominalizat. De asemenea, nu e corect ca el să fie plătit cu 22 de milioane de dolari pentru «Wild Wild West»“, a zis Chris Rock.

La final, Rock a declarat: „Ne dorim oportunităţi. Ne dorim ca actorii de culoare să aibă aceleaşi oportunităţi. Nu doar o dată. Leo (n.r. - DiCaprio) are parte de o petrecere în fiecare an. Dar Jamie Foxx? Jamie Foxx este unul dintre cei mai buni actori din lume. Jamie Fox a fost atât de bun în filmul «Ray» că unii s-au dus la spital şi au vrut să îl deconecteze de la aparate pe adevăratul Ray Charles. Nu avem nevoie de doi“, a mai spus Rock.


Oscar 2016. Dreptate pentru Leonardo DiCaprio

Tot Chris Rock a fost în centrul atenţiei şi cu momentele pe care le-a pregătit în timpul galei Oscar 2016, acesta făcând dreptate actorilor de culoare după ce s-a integrat în unele dintre cele mai bune filme din acest an. Cele mai bune şi cele mai proaste momente de la Oscar 2016.

În altă ordine de idei, Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră, pentru Cel mai bun actor în rol principal, făcând mulţi oameni fericiţi. Pe de altă parte, filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road“ a dominat gala Oscar 2016, reuşind să înscrie şase victorii, însă cel mai important titlu - Cel mai bun film - a revenit dramei „Spotlight“. Lista completă a câştigătilor poate fi consultată aici. Printre cei care au luat un Oscar se numără şi actorul de origine română Levente Molnár, producţia în care a jucat fiind distinsă cu statueta pentru Cel mai bun film într-o limbă străină. 

citeste totul despre: