Shannen Doherty, la prima apariţie publică după ce a terminat şedinţele de chimioterapie: „Cancerul, oricât de greu, a fost o binecuvântare“ FOTO

Shannen Doherty, la prima apariţie publică după ce a terminat şedinţele de chimioterapie: „Cancerul, oricât de greu, a fost o binecuvântare“ FOTO

Shannen Doherty speră ca postările sale să încurajeze femeile care luptă împotriva cancerului FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Shannen Doherty (45 de ani), care a fost diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu doi ani, a apărut pentru prima dată în public după ce a finalizat şedinţele de chimioterapie şi a făcut câteva declaraţii, precizând că se simte minunat şi că, oricât de dificilă a fost ultima perioadă, boala a reprezentat o binecuvântare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Shannen Doherty a păşit pe covorul roşu la o gală caritabilă dedicată animalelor fără stăpâni, marcând astfel prima apariţie publică de când a finalizat tratamentul pentru cancer la sân. Cu această ocazie, actriţa a vorbit şi despre lupta istovitoare cu boala, precizând însă că se simte foarte bine după tratamentul agresiv pe care l-a urmat.
 
„Mă simt minunat, mă simt grozav, mă simt norocoasă. Sunt foarte optimistă, sunt fericită că am ajuns până aici. Pentru mine, cancerul, oricât de greu, a fost o binecuvântare, m-a schimbat ca om pentru totdeauna, mi-a schimbat viaţa în moduri pe care nici măcar nu le pot explica în cuvinte“, a mărturisit actriţa pentru revista „People“.
 
Doherty a subliniat însă că această perspectivă a dobândit-o după ce a depăşit perioade dure: „Cancerul te poate izola şi te poate deprima. Cancerul îţi pune stăpânire pe viaţă şi te poate copleşi.“
 
Shannen Doherty, la prima apariţie publică FOTO Getty Images/today.com
 
De asemenea, actriţa a vorbit despre oamenii care i-au fost alături şi au ajutat-o să depăşească această cumpănă, lăudându-l pe Marc Ching, fondatorul Animal Hope and Wellness Foundation şi organizatorul galei caritabile. 
 
„Am avut câţiva eroi în viaţa mea: tatăl meu, care a murit în urmă cu mai bine de şase ani, el a fost cel mai bun prieten al meu şi un adevărat erou. Marc este un erou pentru mine, este un exemplu, este un om pe care îl admir foarte mult, mi-aş dori să fiu asemeni lui, mi-aş dori să fac ceea ce face el“, a declarat artista. 
 
Totodată, Doherty, care a fost aplaudată pentru faptul că a oferit o adevărată lecţie de viaţă în ultimii doi ani, a precizat că nu se consideră o sursă de inspiraţie: „Marc este inspiraţia mea, pentru că lucrurile cu care se confruntă zi de zi fac ca boala mea să pară uşoară, chimioterapia şi radiaţiile nu te scapă de scenele la care el asistă. Dacă inspir pe cinveva e minunat, dar acest om este sursa mea de inspiraţie.“
 
Shannen Doherty, alături de Marc Ching FOTO Getty Images/today.com
 
De când a fost diagnosticată, Shannen Doherty şi-a documentat boala, publicând pe reţelele sociale fotografii sfârşietoare în care expunea momentele grele prin care a trecut şi împărtăşind traumele bolii. 

Actriţa a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015 şi a trecut prin opt runde de chimioterapie. O experienţă traumatizantă a fost piederea părului, cu care s-a făcut remarcată atunci când o interpreta pe Brenda Walsh în „Beverly Hills 90210“, rol care a consacrat-o. Din fericire pentru ea, alături i-au fost mama, cei mai buni prieteni şi soţul ei. Cu ajutorul lor a transformat un moment sfâşietor într-unul motivaţional, arătând tuturor clipa în care s-a ras în cap. 

FOTO ET Online 

„După al doilea tratament, părul mi se rărea. L-am periat şi începuse să îmi cadă. Îmi amintesc că ţineam în mâini bucăţi de păr, fugeam spre mama plângând şi îi ziceam: «Mamă, părul meu, părul meu, părul meu!». Mă înnebunea. Voiam să iau forfecele şi să îl tai. Mama mi-a prins părul într-o coadă de cal şi l-a tăiat, dar tot cădea“, arată ea. În cele din urmă, actriţa a decis să se radă complet, dar înainte a încercat mai multe tipuri de frizuri. 

FOTO ET Online 

FOTO ET Online 

„E uşor să trăiesc cu cancerul dacă ştiu că pot ajuta cel puţin o persoană“

Shannen Doherty a descris şi lupta intensă pe care a dus-o cu boala. „După chimioterapie trebuie să te duci mereu la baie. Vomiţi în fiecare secundă. După prima şedinţă am pierdut patru kilograme, instantaneu. Nu trebuie să te mişti, nu poţi sta în maşină, nu poţi să mânânci. Soţul meu m-a luat cu maşina după şedinţă, a trebuit să mă pună pe perfuzii ca să mă hidrateze. Nu se întâmplă nimic în corpul tău, totul iese afară“, a zis ea.

Actriţa crede că nimeni nu ar trebui să fie ruşinat de felul în care boala schimbă fizic o persoană. „Din cauza medicamentelor îmbătrâneşti şi te poţi îngrăşa, sunt reacţii diferite în corp. De aceea, nu vreau ca cineva care îmi face o poză să se minuneze de felul în care arăt. Am vrut să spun asta, cum cred eu că e mai bine. De asemenea, e uşor de trăit cu cancerul dacă ştiu că pot ajuta cel puţin o persoană“, a concluzionat ea.  
 
„Multiplele chipuri ale cancerului. Ziua de chimioterapie. Ceea ce numim «Diavolul Roşu» îmi este injectat prin intermediul perfuziilor din pieptul meu. De asemenea, o puteţi vedea pe asistenta medicală care îmi poartă o mare grijă“, a scris Doherty în dreptul uneia dintre imaginile făcute publice în ultimele luni.
 
 
 

 

citeste totul despre: