Culisele procesului în care Taylor Swift acuză un DJ de agresiune sexuală: „A fost îngrozitor şi şocant“. Mărturia care i-a adus laude vedetei şi poza incriminatoare

Culisele procesului în care Taylor Swift acuză un DJ de agresiune sexuală: „A fost îngrozitor şi şocant“. Mărturia care i-a adus laude vedetei şi poza incriminatoare

Taylor Swift are în palmares zece premii Grammy, iar anul trecut a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vede, cu 170 de milioane de dolari FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreaţa Taylor Swift, în vârstă de 27 de ani, a depus mărturie în procesul în care acuză un DJ că a agresat-o sexual, precizând că a fost un moment „groaznic şi şocant“. Artista a fost aplaudată pentru modul în care s-a comportat în timpul procesului şi pentru declaraţiile făcute, internauţii fiind de părere că este un exemplu pentru toate femeile care trec prin asemenea situaţii, dar cărora le este teamă sau ruşine să depună plângere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Starul pop Taylor Swift a făcut o serie de declaraţii ferme prin care a descris incidentul „îngrozitor şi şocant“ petrecut în vara anului 2013, când DJ-ul David Mueller i-ar fi băgat mâna pe sub rochie şi a pipăit-o pe fund în timp ce făceau o fotografie împreună înaintea unui concert.

„Ceea ce a făcut domnul Mueller a fost cât se poate de intenţionat. Sunt critică la adresa clientului dumneavoastră pentru că şi-a băgat mâna pe sub fusta mea şi m-a apucat de fund“, a spus artista avocatului care îl reprezintă pe acuzat, potrivit CNN

Imediat după incident, echipa artistei i-a informat pe oficialii radioului KYGO, la care lucra Mueller, iar DJ-ul a fost concediat două zile mai târziu, după o investigaţie proprie a companiei.

În 2015, Mueller a dat-o în judecată pe Taylor Swift, pe mama artistei, Andrea, precum şi pe Frank Bell, directorul de promovare la posturile de radio, susţinând că au făcut presiuni asupra radioului pentru ca el să fie concediat şi i-au ruinat cariera pe baza unor acuzaţii false. DJ-ul a cerut daune morale în valoare de trei milioane de dolari.

La rândul ei, Swift l-a chemat în instanţă pentru hărţuire sexuală şi a cerut plata unor daune simbolice, în valoare de un dolar, negând acuzaţia că ar fi cerut ca Daid Mueller să fie concediat.

În timpul mărturiei, artista a negat vehement  sugestia că s-ar putea înşela în privinţa identităţii persoanei care i-a atins fundul. Chestionată cu privire la modul în care s-a simţit în momentul în care a aflat că Mueller a fost concediat, cântăreaţa a dat o replică pentru care a fost lăudată.

„Nu am de gând să vă permit să mă faceţi să mă simt vinovată în vreun fel, pentru că nu este vina mea. Sunt învinuită pentru evenimentele nefericite din viaţa lui care sunt un rezultat al deciziilor lui, nu ale mele“, a declarant Taylor Swift.

La un moment dat, avocatul acuzatului a arătat fotografia respective, precizând că nu vede nimic inadecvat. „Este o poză în care mâna lui este sub fusta mea, pe fundul meu. Îmi puteţi pune un million de întrebări, niciodată nu voi spune altceva“, a fost răspunsul cântăreţei.

O altă replică dură a venit în momentul în care avocatul a subliniat că în fotografie partea din faţă a fustei artistei nu pare ridicată. „Pentru că fundul meu este localizat în spatele corpului meu.“

În fotografia făcută în acel moment, cântăreaţa este încadrată de David Mueller şi partenera lui, toţi trei zâmbind la cameră. DJ-ul are mâna dreaptă în spatele cântăreţei, mai jos de şolduri, iar artista pare că s-a îndepărtat puţin de el.

De asemenea, avocatul a notat că Swift se afla mai aproape de iubita lui Mueller, iar Taylor a precizat: „Da, pentru că ea nu-şi ţinea mâna pe fundul meu.“

Taylor Swift a explicat că acest proces speră să servească drept model şi să le încurajeze pe femeile care aleg să nu depună plângere deşi trec prin asemea situaţii scandaloase şi umilitoare.

Acuzaţiile cântăreţei sunt susţinute şi de fotograful care a surprins cadrul. Stephanie Simbeck a declarat că este absolut sigură că Mueller a pipăit-o pe artistă, însă nu a văzut dacă într-adevăr şi-a băgat mâna pe sub fustă.

„În momentul în care voiam să fac fotografia, am văzut-o pe Taylor cum s-a îndepărtat puţin de el, iar expresia feţei i s-a schimbat brusc, părea într-o situaţie inconfortabilă“, a declarat fotografa.

Şi mama artistei a depus mărturie, povestind că fiica ei i-a povestit întregul incident şi precizând că în momentul în care a aflat I s-a făcut rău: „Îmi venea să plâng şi să vomit în acelaşi timp“.

„Unul dintre lucrurile care mi-au rămas întipărite în memorie este faptul că în acea noapte Taylor nu-şi putea imagina cum de a fost capabilă să-i mulţumească pentru participarea la eveniment, în ciuda incidentului. Pur şi simplu era distrusă de faptul că i-a mulţumit cuiva care îi făcuse aşa ceva. Atunci mi-a părut extreme de rău că am învăţat-o să fie atât de politicoasă“, a declarat mama artistei.

Inclusiv fostul bodyguard al cântăreţei a depus mărturie, precizând că a văzut întregul incident, însă nu a intervenit pentru că artista nu a dat niciun semn că ar avea nevoie de ajutor. „Am văzut clar cum i-a ridicat fusta şi şi-a strecurat mâna cu doar câteva secunde înainte de poză. Am văzut şi cum Taylor a sărit imediat, şi-a tras fusta şi s-a îndepărat puţin de el, însă a rămas pentru a face fotografia. M-am uitat la ea pentru a îmi da seama dacă vrea să intervin, nu s-a întâmplat acest lucru“, a declarat fostul bodyguard.

Întrebată de ce bodyguardul ei nu a intervenit, Taylor Swift a răspuns că „nu s-ar fi aşteptat nimeni să se întâmple aşa ceva. Nu s-a mai întâmplat niciodată. A fost îngrozitor şi şocant.“

Taylor Swift a mai declarat că nu a raportat imediat incidentul managerilor şi securităţii, pentru că mai avea mulţi fani de întâlnit şi nu voia să „le strice experienţa concertului“.

De cealaltă parte, David Mueller, în vârstă de 55 de ani, a depus mărturie, spunând că este posibil să fi avut un contact neintenţionat cu Taylor Swift, dar a negat că ar fi avut un comportament nepotrivit.

David Mueller a spus că este umilitor pentru el să fie acuzat de „un gest atât de josnic“.

Robert Call, managerul KYGO, a spus că a luat decizia de a-l concedia pe DJ din cauza relatărilor sale diferite despre incident şi pentru că fotografia demonstrează că mâna lui Mueller „nu se afla la locul potrivit.“

Robert Call a spus că iniţial David Mueller e negat că a atins-o pe Taylor Swift în vreun fel. Însă, după ce i-a arătat fotografia din acel moment, Mueller i-a spus: „Ei bine, dacă s-a întâmplat, a fost un accident.“

Avocatul artistei a mai sugerat că David Mueller era supărat în momentul incidentului pentru că a fost nevoit să aştepte la coadă alături de fani ai cântăreţei pentru a ajunge să se fotografieze cu ea.

David Mueller a recunoscut că nu i-a fost acordat un bilet de acces VIP, însă a negat acuzaţia potrivit căreia faptul că a aşteptat timp de o oră pentru a face fotografia l-a înfuriat şi l-a determinat să se răzbune pe cântăreaţă.

 

citeste totul despre: