STUDIU Valoarea educaţiei copiilor în ochii părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii ar aloca 42% din finanţele familiei pentru educaţia copiilor   FOTO: Shutterstock
Părinţii ar aloca 42% din finanţele familiei pentru educaţia copiilor   FOTO: Shutterstock

Nouă din 10 părinţi (89%) vor ca ai lor copii să studieze la universitate, iar 62% vor ca aceştia să parcurgă şi studii universitare de masterat şi doctorat, se arată într-un studiu britanic. România nu figurează în studiu.

Mai mult de doi din cinci părinţi (43%) spun că se aşteaptă de la educaţia universitară a copiilor lor să îi ajute să fie mai competitivi la locul de muncă, iar 34% speră ca universitatea să le dea copiilor lor mai multe oportunităţi în viaţă şi să îi înveţe abilităţile de care au nevoie pe piaţa muncii, se arată în studiul "Valoarea Educaţiei" ("The Value of Education"),realizat de banca HSBC din Marea Britanie.

Peste de jumătate din părinţii respondenţi (58%) consideră că banii pe care îi plătesc pentru studiile superioare ale copiilor lor sunt cea mai bună investiţie pe care o pot face, scrie the Guardian.

Mai mult, potrivit studiului, părinţii ar aloca 42% din finanţele familiei pentru educaţia copiilor. Majoritatea părinţilor preferă educaţia la stat, doar 18% spunând că şi-ar trimite copilul la o şcoală privată. În schimb, educaţia în şcoli private pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial este foarte bine văzută de părinţii copiilor din Asia şi din ţările aflate în dezvoltare.

Dintre părinţii care plătesc pentru educaţia copiilor lor, 91% spun că o fac fără niciun fel de ajutor şi 82% dintre ei spun că se bazează pe veniturile curente, în timp ce 42% spun că banii vin din economiile familiei.

Mai mult de jumătate (51%) dintre părinţi, în special cei din China şi Malayesia, consideră că era mai bine dacă începeau să economisească mai devreme pentru educaţia copiilor lor. De asemenea, 38% din părinţi spun că le este teamă să ia decizii pentru copiii lor.

Cea mai bună educaţie, în Statele Unite

51% dintre părinţi spun că cea mai bună educaţie din lume se găseşte în Statele Unite, apoi în Marea Britanie (38% din părinţi), Germania (27%), Australia (25) şi Japonia (25%).

În ţările unde engleza nu este prima limbă, părinţii consideră că o educaţie în străinătate îi va ajuta pe copiii lor să înveţe mai bine limbi străine.

Studiul a fost realizat în 15 ţări: Malayasia, Turcia, Brazilia, India, China, Mexico, Singapore, Indonezia, Franţa, Statele Unite, Taiwan, Canada, Marea Britanie, Australia, Hong Kong.


Modele de educaţie. Cum învaţă elevii din Germania, Grecia, Spania sau Bulgaria

Reforma poloneză, reţeta succesului la testele PISA

Secretul succesului în educaţia finlandeză. Cât de potrivit este modelul pentru învăţământul românesc

DEZBATERE Cât de pregătită este şcoala profesională să primească elevii slabi, din 2015. Noutăţile de anul viitor

Bacalaureatul Internaţional, „paşaport“ pentru străinătate

PISA 2012 Elevii români, în topul chiulangiilor înainte de testări. Absenţele au afectat rezultatele ţării

Ce exerciţii au primit elevii români de 15 ani la testele PISA. Le puteţi rezolva?

ANALIZĂ PISA 2012 Performanţele slabe ale copiilor, vizibile în economie

PISA 2012 România a urcat patru locuri în lume la matematică, citit şi stiinţe, însă rămâne tot la coada clasamentului

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite