UPDATE Titularizare 2019. Dascălii din Capitală au obţinut note mai mari după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţă mare la examenul de titularizare în Dolj Foto

Inspectoratul şcolar al municpiului Bucureşti a transmis marţi, pentru „Adevărul”,  situaţia notelor obţinute la examenul de titularizare. Cei mai mulţi dintre profesori au obţinut note mai mari după ce au depus contestaţii.

377 de contestaţii au fost înregistrate de către candidaţii care au susţinut proba scrisă în municipiul Bucureşti. Pentru 109 dintre candidati notele finale au fost mai mici, în urma contestaţiilor. Pentru 242 candidaţi însă, notele au fost mai mari. 

Din 109 candidaţi ale căror note au fost mai mici, pentru 10 candidaţi, notele au scăzut cu peste 1 punct. Din 242 candidaţi ale căror note finale sunt mai mari, pentru 47 candidaţi notele au crescut cu peste 1 punct, au transmis reprezentanţii Inspectoratului şcolar municipal.

Rezultatele finale la nivel naţional, înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2019) au fost publicate, conform Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a generat o majorare cu 1,51% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7: de la 46,86% (rezultate iniţiale) la 48,37% (rezultate finale). Ratele finale din ultimii doi ani s-au situat la 49,71% (2018), respectiv 47,63% (2017).

Pe tranşe de note, situaţia finală are următoarea configuraţie: 92 de candidaţi (număr nemodificat după contestaţii) au obţinut nota 10, 9.368 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, 6.708 candidaţi - note între 5 şi 6,99, iar 3.388 de candidaţi - note între 1 şi 4,99. 

Pentru absolvenţii din promoţia curentă, procentul notelor peste 7 a crescut cu 1.36% după rezolvarea contestaţiilor. Mai exact, 48,15% (46,79% - rata iniţială) dintre candidaţi au obţinut note peste 7.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postulu”i, se mai arată în comunicatul MEN, remis „Adevărul”. 

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite