Se caută în continuare soluţii pentru elevii defavorizaţi. Un fost ministru al Educaţiei propune vouchere pentru meditaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Freepick.com
Foto Freepick.com

Un fost ministru al Educaţiei propune ca elevii defavorizaţi să primească vouchere pentru meditaţîi. Astfel, copiii vor putea recupera lecţiile pierdute în pandemie. Orele remediale care vor fi făcute în vară se ţin doar în şcolile care au solicitat acest lucru inspectoratelor.

În pandemie, 40% dintre elevii care nu au avut acces la şcoala online au pierdut aproximativ 30 de săptămâni de învăţare.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei a spus că o soluţie ar fi oferirea unor vouchere pentru meditaţii, copiilor săraci din toate clasele sistemului de învăţământ. 

„Pentru că pandemia a dus la pierderi educaţionale masive trebuie să livrăm cu orice preţ cunoaştere copiilor încurajând profesorii să dea meditaţii, prin impozite mici şi fără birocraţie, şi trebuie să ajutăm financiar copiii să ia meditaţii. Dăm miliarde pe pensii speciale, dăm miliarde pe vouchere pentru electrocasnice, dar la mintea copiilor cine se gândeşte?" spune fostul ministru, conform Digi24.

Elevii spun că meditaţiile îi ajută să poată face faţă materiei pe care au pierdut-o, iar părinţii se plâng de sumele de bani date pentru acestea.

Părinte: „Ar fi o soluţie salvatoare pentru nişte cheltuieli fulminante din noile fonduri aprobate pentru Învăţământ. Toată lumea huleşte meditaţiile şi noi încercăm să le legiferăm?! Am ajuns să facem meditaţii din grădiniţă şi până în facultate. Ce să facă familiile alea cu vouchere de meditaţii? Nu-i trimit la şcoală că nu au profesori, toalete, dar ii trimit la meditaţii că au vouchere".

Experţii în educaţie spun că voucherele ar face un deserviciu sistemului public de învăţământ şi că mai devreme sau mai târziu, banii transformaţi în vouchere vor trebui să intre într-un circuit sistematizat.

Sorin Cîmpeanu spune că va analiza propunerea fostului ministru Daniel Funeriu. Pentru a descuraja meditaţiile, ministerul a încercat, prin orele remediale, să recupereze pierderile din pandemie.

În Bucureşti, însă, doar 29 de şcoli dintre cele 400 de unităţi s-au înscris în program, potrivit Inspectoratului Şcolar. Aceste ore se ţin încă din martie, dar Ministerul Educaţiei întârzie cu banii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite