România va găzdui Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România va găzdui Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

La concurs vor participa 150 de fete FOTO Adevărul

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete se va desfăşura în perioada 10 - 16 aprilie 2016, la Buşteni, după cum informează Ministerul Educaţiei Naţionale. Aşadar, România va fi gazda celei de-a cincea ediţii a concursului la care vor lua parte 150 de eleve din 39 ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internaţional de matematică, similar ca nivel de dificultate şi formulă de desfăşurare cu Olimpiada Internaţională de Matematică, obiectivul său fiind impulsionarea şi motivarea elevelor să îşi urmeze pasiunea pentru matematică.

Prima ediţie a acestei competiţii s-a desfăşurat la Londra, în 2012, la iniţiativa Societăţii Britanice de Matematică. Olimpiadele următoare au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) şi Belarus (2015), de fiecare înregistrându-se o prezenţă numeroasă (peste 30 de ţări).

Echipa României a avut rezultate deosebite la toate cele patru participări, remarcându-se în special prin Simona Diaconu, care a cucerit patru medalii de aur şi ocupă locul I în Hall of Fame-ul olimpiadei.

citeste totul despre: