UPDATE Proba scrisă a concursului pentru directori are loc luni. Sunt disponibile peste 3.500 de locuri

UPDATE Proba scrisă a concursului pentru directori are loc luni. Sunt disponibile peste 3.500 de locuri

Luni are loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director.

Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct de unităţi de învăţământ se desfăşoară luni, 17 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). La nivel naţional sunt disponibile 3.508 de locuri, dintre care 2.365 pentru directori şi aproximativ 1.140 pentru directori adjuncţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE În vederea ocupării acestor funcţii de conducere au fost depuse 3.442 de cereri, din care 2.370 pentru ocuparea funcţiilor de director (2.368 în unităţi de învăţământ de stat şi 2 în unităţi de învăţământ particular), iar 1.143 pentru ocuparea funcţiilor de director adjunct (toate din unităţi de învăţământ de stat).

Au fost respinse 19 cereri (15 pentru ocuparea funcţiilor de director şi 4 pentru ocuparea funcţiilor de director adjunct), toate pentru unităţi de învăţământ de stat.

Ponderea cea mai mare, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei, o reprezintă posturile vacante în unităţile preşcolare şi în mediul rural.

„Există situaţii în care niciun candidat nu s-a înscris şi există cazuri în care sunt chiar şi patru candidaţi pe un loc”, au mai precizat aceştia, potrivit Mediafax.

Accesul candidaţilor în săli se va face între orele 8,00 şi 8,30 iar proba va începe de la ora 9,00 şi va dura maximum 90 de minute.

Testul grilă va conţine itemi prin care se evaluează în proporţie de 50% cunoştinţele privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinţe privind managementul educaţional.

Candidaţilor, responsabililor de sală şi profesorilor asistenţi li se interzice accesul în sală cu genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, notiţe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă.

Candidaţii care nu sunt prezenţi în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs.

Între 19 şi 31 iulie sunt programate proba de evaluare a curriculumului vitae şi interviul.

Cel târziu în data de 2 august va avea loc afişarea rezultatelor finale ale concursului şi până în 4 august se va desfăşura validarea rezultatelor finale în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi transmiterea acestora către MEN.

Conform sursei citate, între 21 şi 23 august este programată emiterea deciziilor de numire în funcţie încpând cu 1 septembrie (prin concurs sau prin detaşare în interesul învăţământului).

citeste totul despre: