Concurs pentru directori de şcoală. 83,7% din dascăli au trecut de proba scrisă la nivel naţional. În Capitală, sub 1 % au obţinut notă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare la nivelul ţării este de 83,7 %. La nivelul Capitalei, din cei 584 de candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct de şcoală au picat examenul scris doar 95 de persoane. De partea cealaltă, mai puţin de 1% din cadidaţi au obţinut punctaj maxim.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare a probei scrise este de 83,7 la sută la nivel naţional. Rate de promovare de peste 90% s-au înregistrat în judeţele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Braşov (91,3%), Hunedoara (91,1%) şi Brăila (90,7%). Procente sub 70% apar în judeţele Vrancea (37%), Alba (65,6%) şi Ilfov (68%). 

La această probă, desfăşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, au participat 7.758 de candidaţi, înregistrându-se o rată de prezenţă de peste 98%. 

Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului. Au fost respinşi 1.143 de candidaţi, 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 candidaţi s-au retras. 

A fost eliminat din examen un singur candidat. În cazul a 75 de candidaţi lucrările nu au putut fi evaluate din cauza imposibilităţii constituirii comisiei de concurs potrivit prevederilor metodologice. 

După evaluarea dosarelor de înscriere, au fost validate 6.502 de candidaturi pentru funcţia de director şi 2.257 de candidaturi pentru funcţia de director adjunct, un cadru didactic având posibilitatea de a opta simultan pentru mai multe candidaturi. 

Directorii ruşinii

Potrivit listei cu rezultatele înregistrate în Capitală, publicată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, 95 de candidaţi au picat proba scrisă, unul dintre candidaţi reuşind performanţa de a însuma un punctaj de doar 13, 75. 

De asemenea, există unităţi de învăţământ în care au picat atât candidaţii pentru funcţia de director, cât şi cei pentru director adjunct, cum este cazul Şcolii Gimnaziale Nr. 55.  Astfel, Vasile Botea, care a candidat pentru funcţia de director la această şcoală a obţinut un scor de 21, 25, iar colega acestuia, care a candidat pentru funcţia de director adjunct, Jeni Carmen Enculescu, a obţinut un scor de 21, 75. 

Cel mai mic punctaj, respectiv 13.75, a fost obţinut de Omer Nesrin Apostu care a candidat la funcţia de director adjunct la Clubul Sportiv Şcolar numărul 6.

Pe ultimele locuri s-au mai clasat şi candidatul la funcţia de director la Grădiniţa 250, Năzdrăvan Aurica, care a obţinut 21, 87 de puncte, candidatul la funcţia de director al Grădiniţei 234, Martha Georgescu, care a obţinut 23, 1, candidatul la funcţia de director al Grădiniţei 233, Ana Ezeanu, care a obţinut 23, 75 de puncte, dar şi Fîciu Magdalena, care obţinut 23, 75 şi a candidat pentru postul de director Şcoala Gimnazială Barbu Delavrancea.

Directori ai şcolilor de top, respinşi

Printre respinşi au fost şi unii dintre directorii în funcţie ai unor şcoli de top. Pe această listă se află şi directorul în funcţie al Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”, Carmen Elena Almăşan, care a obţinut 30 de puncte, directorul în funcţie al Colegiului Bilingv „George Coşbuc”, Raluca Ivănuş, care a obţinut 25 de puncte. Directorul adjunct în funcţie al Colegiului I.L.Caragiale, Andreea- Mihaela Popescu, a picat proba scris cu toate că a vizat şi funcţia de director.

Admişi cu punctaj maxim în Capitală

Doar cinci candidaţi au reuşit să obţină scor maxim, respectiv 50 de puncte, şi să dea de capăt de capăt figurilor de la primele 20 de cerinţe din test. 

Aceştia sunt Tatiana Putineanu care candidează pentru funcţia de director adjunct Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Silvia Mihaela Muşatoiu  care vizează funcţia de director Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Ana Adriana Grigorescu, care s-a înscris în concurs pentru ocuparea funcţiei de director la Grădiniţa Nr. 7, Viorica Baibarac  care candidează pentru funcţia de director Şcoala Gimnazială Nr. 49, dar şi Narcisa Petrescu  care vizează funcţia de director adjunct Şcoala Gimnazială Nr. 49.

Următoarele două probe - interviul şi evaluarea CV-ului - se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie la nivelul comisiilor judeţene de concurs. 

Toate probele sunt obligatorii şi sunt monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite