Testarea cosmeticelor pe animale ar putea fi interzisă la nivel global. Acum, 80% din ţări practică acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cobai laborator foto wikimedia

Uniunea Europeană ar putea lansa o interdicţie globală privind testarea produselor cosmetice pe animale, după ce Comitetul pentru mediu al Parlamentului European a aprobat în unanimitate o rezoluţie în acest sens. În prezent, circa 80% dintre statele lumii folosesc această metodă de testare.

Uniunea Europeană ar putea iniţia un demers diplomatic pentru interzicerea la nivel mondial a testării pe animale a produselor cosmetice înainte de 2023, consideră deputaţii europeni pentru mediu.

La nivelul Uniunii, vânzarea tuturor produselor cosmetice testate pe animale a fost interzisă din 2013. Cu toate acestea, în jur de 80% din ţările din întreaga lume încă permit testarea pe animale şi comercializarea produselor cosmetice testate pe animale. 

În ultimii cinci ani, mai multe ţări, printre care India, Guatemala si Noua Zeelandă, au adoptat o legislaţie restrictivă, în timp ce Coreea şi Turcia au făcut progrese în ceea ce priveşte limitarea sau chiar eliminarea testării produselor cosmetice pe animale.

Produse cosmetice testate pe animale în afara UE 

În plus, eurodeputaţii susţin că, la nivelul UE au apărut deficienţe, deoarece anumite produse cosmetice sunt testate pe animale în afara UE, înainte de a fi testate din nou în UE utilizând metode alternative şi introduse pe piaţa UE.

Ca atare, eurodeputaţii au cerut UE să folosească reţelele diplomatice pentru a lansa o convenţie internaţională în cadrul ONU, prin care să se interzică testarea cosmeticelor pe animale.

“Pentru a face faţă unei interdicţii globale atât pentru testele pe animale pentru produse cosmetice, cât şi pentru comerţul cu ingrediente cosmetice testate pe animale, deputaţii europeni solicită liderilor UE să utilizeze reţelele lor diplomatice pentru a construi o coaliţie şi a lansa o convenţie internaţională în cadrul ONU. Interdicţia ar trebui să fie efectivă înainte de 2023”, a informat PE.

Ei doresc, de asemenea, să se asigure că interdicţia UE nu este slăbită, fie în cadrul negocierilor comerciale, fie în cadrul normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite