Securitatea alimentară depinde de fermele de familie. Câţi bani alocă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de milioane de ferme de familie există în prezent la nivel mondial, acestea fiind modelul predominant în agricultură şi cel mai important furnizor de hrană atât în ţările dezvoltate, cât şi în cele în curs de dezvoltare, arată o analiză publicată de The Guardian.

„Fermele de familie pot creste disponibilitatea alimentelor in tarile sarace, pot conserva produsele traditionale, asigura tranzitia catre o alimentatie mult mai sanatoasa si cel mai important contribuie la securitatea alimentara si pe viitor”, considera Jose Graziano da Silva, director general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Dialogurile purtate cu fermierii releva faptul ca necesitatile lor sunt identice oriunde in lume. Acestea includ asistenta tehnica, o atentie speciala acordata femeilor fermier si cresterea participarii tinerilor in activitatea acestor ferme.

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite estimeaza ca producatia de alimente va trebui majorata pana in 2050 cu 60%. In conditiile actuale mare parte din aceasta crestere ar trebui sa vina din zona fermelor de familie din tarile in curs de dezvoltare, inclusiv din statele sarace.

Potrivit datelor FAO, 80% din terenurile agricole din Africa Subsahariana si Asia sunt detinute de mici fermieri (fiecare lucreaza pana la 10 hectare). In timp ce 75% din alimentele pe care le consumam sunt generate de 12 plante si 5 specii de animale, fermele de familie conserva multe specii rezistente la schimbarile climatice.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite