Peste 1.000 de baraje nu erau autorizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă, în 2017. Curtea de Conturi: „Există riscul producerii unor catastrofe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Conturi arată, în raportul pe anul 2017, că peste 1.000 de baraje din România, dintre care câteva zeci de importanţă excepţională, nu erau autorizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă, ceea ce duce la riscul producerii unor catastrofe.

Curtea de Conturi a constatat că există situaţii în care deţinătorii unor lucrări hidrotehnice nu au efectuat toate demersurile în vederea autorizării funcţionării acestora.

„A rezultat faptul că un număr de 39 de baraje de importanţă excepţională şi deosebită (categoriile A şi B) nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă”, susţine instituţia, în raportul pe anul 2017.

De asemenea, referitor la barajele din categoriile de importanţă C şi D (baraje de importanţă normală şi redusă), la nivelul anului 2017, un număr de 982 de baraje nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă, existând astfel riscul producerii unor catastrofe, cu consecinţe semnificative asupra populaţiei, proprietăţilor şi mediului.

Curtea de Conturi a recomandat efectuarea tuturor demersurilor necesare în vederea funcţionării în condiţii de siguranţă a barajelor şi lacurilor de acumulare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite