Forestierii protestează marţi în Piaţa Victoriei: Romsilva impune condiţii greu de suportat

Forestierii protestează marţi în Piaţa Victoriei: Romsilva impune condiţii greu de suportat

Forestierii susţin că, începând cu acest an, coaja lemnului de lucru a fost cuprinsă în volumul de masă lemnoasă licitat şi este plătită la aceeaşi valoare cu lemnul de lucru, deşi preţul de referinţă al acesteia este mult mai mic

Asociaţia Forestierilor din România acuză Romsilva că impune agenţilor economici condiţii greu de suportat, că instituţia nu respectă regulamentul de valorificare a masei lemnoase din proprietatea publică a statului, iar contractul cadru de furnizare conţine clause abuzive.  Forestierii vor protesta marţi în Piaţa Victoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„RNP Romsilva nu respectă un act normativ în vigoare, respectiv HG nr.924/11.11.2015, prin care a fost aprobat Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din proprietatea publică a statului. Contractul cadru de furnizare masă lemnoasă conţine clauze abuzive, unilateral stabilite, fără consultarea partenerilor comerciali. Propunerile formulate de aceştia către RNP Romsilva privind unele modificări nu au fost luate în considerare“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Forestierilor din România.
 
Forestierii arată că preţurile de referinţă pentru masa lemnoasă au fost stabilite de Romsilva, în mod eronat, pe baza preţurilor de adjudecare de la licitaţiile desfăşurate în perioada anterioară, fără să ţină seama de recomandările autorităţilor competente ale statului. 
 
Aceştia mai arată că, începând cu acest an, coaja lemnului de lucru a fost cuprinsă în volumul de masă lemnoasă licitat şi este plătită la aceeaşi valoare cu lemnul de lucru, deşi preţul de referinţă al acesteia este mult mai mic. 
 
Asociaţia Forestierilor din România acuză că unii directori de Direcţii Silvice judeţene exercită presiuni asupra agenţilor economici din exploatări forestiere sau desfăşoară licitaţii fără respectarea legislaţiei.
 
Mai mult, forestierii anunţă că marţi, 26 ianuarie, vor desfăşura, în Piaţa Victoriei, un miting de protest pentru a atrage atenţia Guvernului pentru a intervene în deblocarea situaţiei. 
 
„Ca urmare a solicitărilor primite din partea miilor de agenţi economici nemulţumiţi de situaţia creată de RNP Romsilva şi care îşi văd puse în pericol societăţile comerciale pe care le reprezintă şi zecile de mii de locuri de muncă pe care acestea le asigură, cu precădere în mediul rural, în data de 26.01.2016, începând cu ora 11:00 se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Bucureşti un miting de protest prin care dorim să atragem atenţia Guvernului României pentru a interveni în deblocarea unei situaţii fără precedent şi deosebit de gravă ce afectează atât agenţii economici din exploatări forestiere, industrializarea lemnului, industria mobilei, industria construcţiilor, dar şi pădurea însăşi.


Mai puteţi citi pe Adevărul Financiar
 
 
 
 

Când China strănută, economiile emergente fac pneumonie, iar SUA şi UE se gripează

 
citeste totul despre: