Fondul de Garantare a plătit 177 milioane de lei către păgubiţii Astra, Forte şi Carpatica

Fondul de Garantare a plătit 177 milioane de lei către păgubiţii Astra,
Forte şi Carpatica

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat până la finalul lunii martie 39.642 cereri de plată ale păgubiţilor Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig, societăţi aflate în faliment, şi a efectuat plăţi de 177 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Astra Asigurări au depus 62.344 cereri de plată până la 31 martie 2017. Dintre acestea, Comisia Specială a FGA a avizat 38.500 de cereri de plată, în valoare de 183,3 milioane de lei.

În cazul Forte Asigurări, Comisia Specială a FGA a avizat 616 cereri de plată, în valoare de 2,992 milioane de lei. Pentru această societate, Fondul a recepţionat 1.206 cereri de plată.

Potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig au depus la FGA, până la finalul lunii martie, 17.660 cereri de plată. Comisia Specială a FGA a avizat 526 cereri de plată, în valoare de 2,379 milioane de lei. Plăţile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig au fost iniţiate în a doua jumătate a lunii martie 2017, respectiv după rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii nr.132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii Carpatica Asig S.A.

Cum se face plata despăgubirilor

FGA aduce la cunoştinţa potenţialilor creditori de asigurări ai companiilor Astra Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig că FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale, doar către petenţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurator in faliment.

De asemenea, în vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv până la data de 24 aprilie 2017, sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

În cazul potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig S.A,FGA menţionează că aceştia mai pot depune cereri de plată până la data de 18.06.2017 sau în termen de 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior. De asemenea, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună până la data 18.05.2017. 

citeste totul despre: