FGA: Creditorii de asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor din 24 aprilie

FGA: Creditorii de
asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor din 24
aprilie

Potenţialii creditori de asigurare ai Forte Asigurări pot depune cereri de plată, pentru a solicita despăgubiri, până la termenul limită de 24 aprilie, informează Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Ştiri pe aceeaşi temă

În conformitate cu legea în vigoare, orice persoană care pretinde un drept de creanţă împotriva Forte Asigurări poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă.

„Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 24 aprilie 2017, în cazul societăţii Forte Asigurări. Dispozitia legală prevede şi situaţia în care dreptul de creanţă al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatoreşti de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. În această situaţie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data naşterii dreptului de creanţă”, se arată într-un comunicat al FGA.

Fondul a înregistrat, până la data de 31 martie 2017, 1.206 cereri de plată, atât pentru cele 1.626 dosare preluate de la Forte Asigurări, cât şi pentru cele 275 de dosare nou deschise de către Fond.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare, al societăţii în faliment”, mai precizează FGA.

citeste totul despre: