Federaţia sindicatelor din industria alimentară se alătură patronatelor în campania pentru reducerea TVA la carne
0Miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe – SINDALIMENTA - a semnat protocolul de susţinere a campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne.
SINDALIMENTA s-a alăturat astfel demersului iniţiat în luna aprilie de către Federaţia Naţională PROAGRO împreună cu Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).
Moment propice pentru o decizie politică favorabilă
„Ne-am alăturat acestei campanii pentru că o considerăm un semnal puternic pe care mediul asociativ din România îl dă clasei politice în aceste zile.
Cred că forţa noastră poate duce pentru început la reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne şi în viitor la reducerea TVA la alimentele de bază.
Acesta este un proiect pentru care luptăm de ani de zile şi acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politică să ia o decizie favorabilă“, arată, într-un comunicat, Dragoş Frumosu, preşedintele SINDALIMENTA.
Potrivit federaţiei sindicale, „suportul tuturor românilor este extrem de important pentru succesul acestei campanii“, iar platforma on-line www.taietva.ro le pune la dispoziţie metode eficiente de implicare.
Orice român poate trimite un mail parlamentarilor din judeţul său, poate semna petiţia pentru reducerea TVA şi poate urmării demersurile făcute pentru îndeplinirea acestui obiectiv, reamintesc sindicaliştii.