Dumitru Chiriţă, proaspăt numit la şefia ANRE, îşi face propriul cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din primele decizii ale noului preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), deputatul PSD Dumitru Chiriţă, a fost să îşi înfiinţeze un cabinet propriu în cadrul autorităţii cu unele din cele mai mari salarii din România, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

Acesta arată că în cadrul ANRE va fi constituit Cabinetul preşedintelui / vicepreşedinţilor, care va fi compus din şase posturi. „Se constituie Cabinetul preşedintelui/vicepreşedinţilor compus din şase posturi. Personalul Cabinetului preşedintelui/vicepreşedinţilor este numit sau eliberat din funcţie de către preşedinte, la propunerea vicepreşedinţilor, după caz. Angajarea în cadrul Cabinetului preşedintei/vicepreşedinţilor se realizează prin încheierea unui contract individual de muncă pe durata mandatului preşedintelui/vicepreşedinţilor. Personalul Cabinetului preşedintelui/vicepreşedinţilor beneficiază de prevederile contractului colectiv de muncă al ANRE”, se arată în Ordinul semnat de Chiriţă şi publicat în Monitorul Oficial.

Dumitru Chiriţă a fost numit, recent, în funcţia de preşedinte al ANRE, pentru un mandat de cinci ani, alături de Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte, şi Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Corina Sulger, membri în comitetul de reglementare.

Pe lângă faptul că ANRE este actorul principal care se ocupă cu monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii referitoare la piaţa energiei electrice, termice şi a gazelor naturale, o funcţie în instituţie este râvnită şi pentru recompensa financiară pe care o oferă.

De exemplu, fostul şef al ANRE, Nicolae Havrileţ, arăta în declaraţia de avere că a încasat în anul 2015 un salariu de 525.850 de lei. Asta înseamnă nu mai puţin de 9.700 de euro pe lună, la un curs de 4,5 lei pentru un euro.

Şi fostul vicepreşedinte, Emil Calotă, a primit, în acelaşi an, 468.010 lei, adică 8.600 de euro pe lună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite