De vineri, Fondul de Garantare a Asiguraţilor nu mai primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună pentru Carpatica Asig

De
vineri, Fondul de Garantare a Asiguraţilor nu mai primeşte cereri de deschidere
a dosarelor de daună pentru Carpatica Asig

Fondul de garantare a asiguraţilor(FGA) atrage atenţia potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig-în faliment, că astăzi, 18 mai 2017, este ultima zi în care se mai pot depune cereri de deschidere a dosarelor de daună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform legislaţiei, termenul limită de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună este de maxim 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 18 februarie 2017, în cazul Carpatica Asig.

În cazul cererilor de plată, potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig S.A mai pot depune cereri de plată până la data de 16.06.2017 sau în termen de 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr 213/2015. 

Până la 17 mai 2017, FGA a primit 11.765 cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig-în faliment, precum şi 22.911 cereri de plată, atât pentru dosarele preluate de la asigurător, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond.

FGA a preluat 27.270 dosare de daună de la Carpatica Asig.

Asigurătorul a intrat în faliment în luna februarie, după ce în vara anului trecut îi fusese retrasă autorizaţia de funcţionare de către ASF.

citeste totul despre: