Autostrada Ploieşti – Braşov, construită cu finanţare de la Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Bucureşti-Braşov.

Autostrada Ploieşti – Braşov ar putea beneficia de finanţare de la Banca Mondială, instituţia declarându-şi sprijinul, urmând să demareze astfel o misiune tehnică începând cu data de 30 octombrie 2017, anunţă Finanţele.

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a participat în perioada 11 - 16 octombrie 2017, la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, la Washington D.C., SUA, eveniment la care România participă din anul 1972.

Mişa a discutat pe tema autostrăzii cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în vederea obţinerii unei finanţări.

Un alt punct important al discuţiei s-a referit la implicarea activă a specialiştilor BM, împreună cu alte instituţii financiare internaţionale, în privinţa celor 8 spitale regionale pe care autorităţile române le consideră o prioritate pentru cetăţeni.

“Obiectivele de dezvoltare urmărite în cadrul proiectelor actuale sunt în continuare prioritare, inclusiv prin prisma impactului acestora asupra îndeplinirii obiectivelor Programului de Guvernare. În privinţa noilor proiecte, avem în vedere clarificarea ariilor de interes/obiectivelor care pot beneficia de asistenţă tehnică şi/sau financiară a Băncii, plecând de la priorităţile prezentate de Guvernul României”, a susţinut oficialul român.

Ministrul Finanţelor Publice a avut şi o serie de întâlniri care au vizat discuţii despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019, dând asigurări că România îşi va menţine deficitul bugetar sub 3% în 2017 şi 2018. 

Cu ocazia prezenţei la reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional şi a Grupului Băncii Mondiale, ministrul Ionuţ Mişa a participat la o masă rotundă cu reprezentanţii unor companii membre ale Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO). Oficialul român a precizat că România oferă oportunităţi multiple companiilor americane, în special în domenii precum apărarea, cercetarea – dezvoltarea, domeniul sănătăţii sau infrastructura, invitând companiile prezente la reuniune să exploreze noi posibilităţi de extindere a activităţilor lor din ţara noastră.

Programul ministrului român la Washington a inclus, totodată, întâlniri cu reprezentanţi ai Constituentei Olandeze (din care face parte şi România), cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), dar şi cu cei ai IFC (Corporaţia Financiară Internaţională).

Ministrul Finanţelor Publice a fost însoţit la Washington de secretarii de stat cu atribuţii pe relaţia cu instituţiile financiare internaţionale şi fiscalitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite