Clauze bancare abuzive: Credit Europe Bank intră pe lista băncilor care pierd procese

Clauze bancare abuzive: Credit Europe Bank intră pe lista băncilor care pierd procese

Banca olandeza Credit Europe Bank N.V a pierdut primul proces intentat de un client pentru clauzele abuzive din contractele de credit. Credit Europe se alatura astfel "listei negre" a bancilor cu procese cum ar fi BCR, Piraeus sau Volksbank.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistratii de la Judecatoria Sector 6 au dat castig de cauza clientilor bancii in dosarul nr. 22437/303/2012 si au obligat Credit Europe Bank sa returneze comisioanele percepute in mod abuziv.

"Au fost declarate abuzive comisionului de acordare si comisionul de administrare lunar, banca fiind obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana la zi, la care se adauga dobanda legala", a declarat pentru Business24 Codrut Avram, avocatul care a reprezentat clientii bancii.

Desi nu este o decizie irevocabila, procesul poate crea un precedent si poate incuraja clientii nemultumiti sa actioneze banca in instanta. Citeste despre sansele de succes intr-un proces impotriva bancii, in continuarea articolului.

citeste totul despre: