1.200 de şoferi Uber, taxaţi suplimentar de Fiscul danez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uber

Foştii şoferi au primit înştiinţări, prin care li s-a impus taxa în plus, după ce Fiscul din Danemarca a obţinut informaţii de la omologii din Olanda, unde îşi are sediul fiscal Uber în Europa.

Uber s-a lansat în 2014 în Danemarca, dar compania a decis să se retragă în februarie 2017 după ce Parlamentul a votat reguli stricte pentru aplicaţiile de acest gen, precum montarea de aparate de taxat, scrie Hotnews

Acum, la un an de când s-au retras, Fiscul danez a calculat cât au şoferii de plătit în plus după ce s-a consultat cu autorităţile din Olanda, unde este sediul fiscal al Uber în Europa.

Potrivit documentelor, autorităţile fiscale daneze au verificat datele celor 1.195 de şoferi care au condus pentru Uber în 2014 şi 2015 şi au decis că, în total, aceştia au de plătit în plus 11,3 milioane de coroane (1,86 milioane dolari).

154 de cazuri vor fi analizate mai atent pentru a se determina dacă aceştia au fost în mod intenţionat neglijenţi cu plata taxelor şi dacă ar trebui amendaţi.

Nivelul taxelor ce trebuie plătite a fost stabilit după ce Danemarca a cerut informaţii din Olanda, unde se află sediul fiscal european al Uber.

”Mii de şoferi din Danemarca au folosit aplicaţia Uber pentru a avea acces la oportunităţi economice şl i-am informat întotdeauna în legătură cu obligaţiile fiscale”, spune compania.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite