MasterCard: Retragerea de numerar de la POS-urile magazinelor - „cash-back“ - nu-i va costa nimic pe comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La retragerea de bani de către clienţi, comercianţii nu vor plăti comisioane
La retragerea de bani de către clienţi, comercianţii nu vor plăti comisioane

La data de 10 mai, legea cash-back a fost adoptată, urmând a le permite comercianţilor să descarce numerar, la cererea clienţilor lor deţinători de carduri. „Dacă va fi promulgată, legea va intra în vigoare în această săptămână, începând cu data de 20 mai“, se arată într-un comunicat al MasterCard.

Potrivit companiei de plăţi electronice, „iniţiativa «cash-back» are potenţialul de a creşte gradul de acceptare a cardurilor, preponderent în mediul rural, unde gradul de penetrare al cardurilor este foarte mic“.

Costurile vor fi suportate de băncile acceptatoare

„Salutăm adoptarea legii cash-back, care va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând educarea graduală a comunităţilor asupra utilizării cardurilor.
Un prim pas în acest sens îl reprezintă chiar accesul la o valoare limitată de numerar prin intermediul POS-urilor. MasterCard a susţinut această iniţiativă legislativă încă de la primele discuţii şi ne bucurăm să vedem că proiectul a fost adoptat cu aplicabilitate asupra comercianţilor cu o cifră de afaceri anuală de peste 10.000 de euro (mulţi dintre aceştia în mediul rural sau urban mic).
Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianţilor pentru implementarea POS-urilor si a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare“, a declarat Cosmin Vladimirescu, directorul general pentru Romania al MasterCard.

MasterCard oferă o derogare

Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă şi rapidă, MasterCard îşi anunţă, în comunicat, „disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului“.

De asemenea, „dorim să contribuim activ cu expertiza noastră în cadrul discuţiilor pe marginea normelor metodologice ale legii, alături de toate părţile implicate, în directia implementării transparente şi eficiente a acestui sistem“, a mai spus Cosmin Vladimirescu.

El a precizat că „MasterCard va continua să încurajeze iniţiativele care vizează extinderea infrastructurii de acceptare a cardurilor, o necesitate a pieţei locale, cu impact pozitiv la nivelul întregii economii“.

„Credem că legea cash-back reprezintă un pas firesc în această direcţie a fiscalizării economiei, încurajând transparenţa, dezvoltarea sustenabilă şi progresul prin utilizarea pe scara largă a plăţilor electronice“, a încheiat oficialul MasterCard.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite