Teraplast devine acţionar majoritar al producătorului de ţiglă Depaco

Teraplast devine acţionar majoritar al producătorului
de ţiglă Depaco

Grupul Teraplast a preluat un pachet de 10% din părţile sociale ale producătorului de ţiglă Depaco, devenind astfel acţionar majoritar al companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teraplast a finalizat săptămâna trecută achiziţia a 50% din producătorul de ţiglă Depaco, după ce Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul de preluare.

Mirela Pop, Director General Teraplast, declară: „În urma achiziţiei, Grupul Teraplast va putea consolida în situaţiile financiare atât cifra de afaceri, cât şi profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuţie importantă în cifra de afaceri consolidată a Grupului, premisele de creştere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piaţa internă, iar pe de altă parte intrarea pe pieţele externe. În urma intrării în Grupul Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria şi Bulgaria”.

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei şi un profit net de 10,31 milioane lei. În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obţinut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei şi un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul şi-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei şi o EBITDA  de 63,3 milioane lei. Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem, din ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie).

Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP, având în prezent o capitalizare de 368,2 milioane lei (80,3 milioane euro).

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

 

citeste totul despre: