Statul, executat silit de fraţii Micula cu sechestru pe acţiunile deţinute de Guvern la Petrom. Ce spune Ministerul Finanţelor

Statul, executat silit de fraţii Micula cu sechestru pe acţiunile deţinute de Guvern la Petrom. Ce spune Ministerul Finanţelor

Fraţii Ioan şi Viorel Micula au declarat război statului român

Ca urmare a unor informaţii apărute astăzi în mass-media cu privire la sechestrul pus asupra acţiunilor deţinute de statul român la compania OMV Petrom, Biroul de presă al Ministerului Finanţelor Publice ne-a transmis câteva precizări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin adresa înregistrată la Ministerul Finanţelor Publice sub nr.133763 din 3 decembrie 2014, Societatea civilă profesională de executori judecătoreşti „Mazilu şi Asociaţii”, la cererea societăţilor MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum şi a persoanei fizice Ioan Micula, ne-a informat că a întocmit Procesul verbal de sechestru în dosarul de executare nr.22/2014 asupra acţiunilor deţinute de statul român la SC OMV PETROM SA“, arată Ministerul Finanţelor.

Împotriva acestui act de executare silită, ca şi împotriva tuturor actelor de executare întocmite în cadrul aceluiaşi dosar de executare, Ministerul Finanţelor a formulat contestaţie la executare în faţa instanţelor judecătoreşti naţionale.

De asemenea, după primirea Procesului verbal de sechestru anterior menţionat, Ministerul Finanţelor a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Departamentul pentru Energie.

Diferendul nu este finalizat

În final, menţionăm că diferendul în faţa Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii dintre România şi societăţile MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum şi persoanele fizice Ioan Micula şi Viorel Micula nu este finalizat, România, prin Ministerul Finanţelor, solicitând anularea hotărârii arbitrale din 11 decembrie 2013", a mai transmis instituţia.

Vineri dimineaţa, portalul economica.net a a publicat o ştire potrivit căreia "Fraţii Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Drinks, au pus sechestru pe acţiunile deţinute de statul român la Petrom. Aceasta în contul unei decizii irevocabile a Curţii de Arbitraj de la Washington potrivit căreia statul român trebuie să îi despăgubească pe cei doi fraţi de naţionalitate suedeză cu peste 82 de milioane de euro".

Avem o decizie a celui mai important forum internaţional în materie de drept comercial. Despre Petrom nu vă pot da nicio informaţie. Depinde ce se va întâmpla“, a declarat, pentru economica.net, Viorel Micula, preşedintele European Drinks.

citeste totul despre: