Portretul-robot al jucătorului la „păcănele“: Bărbat necăsătorit, 29 de ani, cu un venit de 1.300 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care joacă la "păcănele" spun că fac asta mai mult pentru distracţie decât pentru câştig
Tinerii care joacă la "păcănele" spun că fac asta mai mult pentru distracţie decât pentru câştig

Jucătorul român de sloturi (păcănele, în limbaj popular) este bărbat, necăsătorit, cu o vârstă medie de 29 de ani, are internet acasă, locuieşte la oraş, lucrează full-time şi are un venit lunar de 1.274 de lei, arată rezultatele unui sondaj realizat de GfK România, la iniţiativa Romslot – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi.

Studiul arată că 3% din români participă la jocurile de tip slot-machines şi că aceştia asociază sloturile cu beneficii precum socializare, distracţie, relaxare, plăcerea jocului, dar şi câştig. Conform statisticilor internaţionale, numărul participanţilor la joc în alte ţări europene este de peste patru ori mai mare, în Marea Britanie, 13% din populaţie participând la jocurile de sloturi în 2010.

În ultimul an, la nivel naţional, au jucat la „păcănele“ 6% din bărbaţi şi 1% din femei, 4% fiind din mediul urban, iar 2% din rural. 6% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au jucat la sloturi în ultimul an şi doar 1% din cei cu vârsta peste 35 de ani.

Mai bine de jumătate dintre jucători de „păcănele“ vin în sala de joc alături de prieteni, cunoştinţe, rude sau vin singuri şi îşi petrec timpul alături de alţi jucători. Printre cei care preferă să vină însoţiţi în sala de jocuri întâlnim, în special, tineri sub 24 de ani, femei, persoane necăsătorite sau persoane care nu au copii. 

Dacă vorbim de jocuri de noroc în general, 40% din români au participat în ultimul an la astfel de activităţi. 20% din populaţie joacă la loto, 6% la pariuri sportive, 4% la jocuri de tip bingo şi 3% la jocuri de cărţi (poker şi black jack). Tot 3% din români participă la jocuri online, dar şi la sloturi (aparate mecanice). Doar 1% din români joacă ruletă.  

Studiul a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2012 şi a constat într-o cercetare calitativă, o cercetare reprezentativă la nivel naţional de tip Omnibus (N=1.091) şi o cercetare prin Exit – Interviuri (N=855).

Asociaţia ROMSLOT - Asociaţia Organizatorilor de Sloturi reuneşte operatori ai pieţei aparatelor tip slot-machine din România, fiind afiliată la nivel internaţional la EUROMAT - European Gaming and Amusement Federation.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite