Philip Morris începe producţia de HEETS în fabrica din Otopeni
0Philip Morris a început producţia de produse din tutun cu potenţial de risc redus în fabrica de la Otopeni, HEETS, şi planifică să aibă, până la finalul anului 2018, o capacitate anuală globală de producţie de aproximativ 100 miliarde de HeatSticks.
Produsele din tutun cu potenţial de risc redus, HEETS, ce vor fi produse în fabrica din Otopeni vor deservi o bună parte din pieţele din Europa şi din Asia.
În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunţat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluţionar al Philip Morris care încălzeşte tutunul în loc să îl ardă. Mai mult decât atât, compania a precizat că această investiţie presupune şi crearea de 300 noi locuri de muncă, adiţional celor peste 670 de angajaţi actuali ai fabricii.
„Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unităţi care produc ţigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producţia. Fabrica din România va deservi mai multe pieţe din Uniunea Europeană, dar şi din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia“, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.
O nouă secţie, până în 2020
Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producţiei. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaţilor actuali, aceasta presupunând training-uri şi schimburi de experienţă la fabrica din Bologna şi la centrul de cercetare şi dezvoltare din Elveţia, precum şi training-uri locale.
Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului.
De la lansarea pe piaţa din România, în noiembrie 2015, IQOS a înregistrat rezultate foarte bune, fiind primul produs de pe piaţa locală ce încălzeşte tutunul, având astfel potenţial de reducere a riscurilor asociate fumatului. Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online şi în Bucureşti, de la începutul acestui an IQOS este comercializat şi în principalele 16 oraşe din ţară. IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de pieţe la nivel global.