Portalul piatadespaga.ro îşi doreşte să scoată la lumină piaţa şpăgilor, să determine reducerea acestora sau chiar eliminearea lor, atât în mediul public, cât şi în cel privat. 
 
„Proiectul este gândit să arate harta celor mai mici şpăgi din România şi să funcţioneze în aşa fel încât cei care cer cele mai mari şpăgi să fie scoşi de pe piaţă dacă nu-şi reduc pretenţiile”, a declarat Codru Vrabie, preşedintele Asociaţiei EPAS şi iniţiatorul proiectului. 
 
El a adăugat că orice persoană poate raporta simplu şi anonim pe wwww.piatadespaga.ro ce mite a dat şi unde şi chiar şi unde a mers fără şpagă.
 
„Este momentul să lăsăm ipocrizia la o parte şi să admitem că, în România, mulţi oameni iau şi dau şpagă pentru rezolvarea problemelor personale sau ale familiilor lor”, a spus Codru Vrabie.
 
„Traversăm o perioadă grea, de criză, şi credem că atât firmele, cât şi persoanele fizice pot face economii serioase din bugetul companiei sau al familiei doar consultând acest site”, a mai spus preşedintele Asociaţiei EPAS. 
 
Astfel, proiectul va deveni un instrument de informare pentru toţi cetăţenii din orice judeţ al ţării, putând fi accesat la orice oră pentru a afla care este „preţul corect” de pe piaţa şpăgilor.
 
De exemplu, la Craiova, un bărbat a acordat 100 de euro poliţistului examinator de la Direcţia Permise şi Înmatriculări pentru a obţine permisul auto pentru toate categoriile. La Bacău, un şofer i-a dat agentului de Poliţie 200 de lei pentru a scăpa de amendă după ce a trecut fără să se asigure peste o cale ferată fără bariere. Un braşovean a dat şpagă 100 de lei inginerului de la service IATSA pentru avizul ITP chiar dacă nu avea nicio problemă. Şi exemplele pot continua.