Cifra de afaceri din comerţul cu  autovehicule a crescut în iunie cu aproape 10%  faţă  de  luna  iunie  2016

Cifra de afaceri din comerţul cu  autovehicule a crescut în iunie cu aproape 10%  faţă  de  luna  iunie  2016

În luna iunie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, faţă de luna  precedentă,  atât  ca  serie  brută  cu  2,8%  cât  şi  ca  serie  ajustată  în  funcţie  de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea de 2,8% a fost provocată de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (+5,0%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi a înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (‐2,2%) şi  comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐1,8%). 
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017, 
comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,9%. 
Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de  piaţă  prestate  populaţiei  faţă  de luna  precedentă  a crescut ca  serie  brută cu 5,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,7%. 
 
Creşterea cu 5,6% este datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi  restaurantelor  (+9,8%) ,  activitǎţile  agenţiilor  turistice  şi tur‐operatorilor  (+9,6%)  şi  la  activităţile  de  spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+0,8%).   Scăderi  au  înregistrat  activitǎţile de  jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (‐5,2%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (‐0,4%).  
Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017 faţă de luna precedentă a scăzut cu 0,7%. 
 
„Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 9,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de  sezonalitate  cu  12,0%.  Volumul  cifrei  de  afaceri  pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut 
atât ca serie brută cu 14,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,9%”, a informat INS. 
 
Potrivit acestuia, în primele şase luni din an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară a anului trecut atât ca serie brută cu 13,5%, cât şi ca serie ajustată în 
funcţie  de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de  sezonalitate  cu  14,7%.  Volumul  cifrei  de  afaceri pentru  serviciile  de  piaţă  prestate  populaţiei  a  crescut  atât  ca  serie  brută  cu  11,0%,  cât  şi  ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 9,9%. 
 
 
citeste totul despre: