Agricover Credit a acordat finanţări de 145 de milioane de euro şi a scos un profit de 2,7 milioane de euro în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a acordat anul trecut împrumuturi de 642 de milioane de lei (145,28 milioane de euro), în creştere cu 55% faţă de 2012. Compania raportează că a realizat un profit net de 12,07 milioane de lei (2,73 milioane de euro), cu 8% mai mult.

Profitul operaţional a avansat cu 30%, la peste 16 milioane de lei, "ca urmare a unui model de business care presupune cunoaşterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii şi construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora", se arată într-un comunicat al Agricover Credit.

Capitalurile proprii s-au apreciat cu 15%, la aproape 92,36 milioane lei, iar rata de adecvare a capitalului se situează la 32%.

Compania a ajuns la 1.300 de clienţi în portofoliu, având o rată a creditelor neperformante cu restanţe peste 90 de zile de 1,2%.

Cine sunt finanţatorii finanţatorului Agricover Credit

Anul trecut, grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN, precum şi 123 milioane lei de la băncile locale.

La acestea se adaugă sumele obţinute în 2012, respectiv linii de finanţare de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investiţii german EFSE - 8 milioane de euro şi de la bănci locale - aproximativ 147 de milioane de lei.

Rekkers: agricultura e încă subfinanţată

"Agricultura românească devine tot mai performantă, însă rămâne subfinanţată şi aici intervine Agricover Credit IFN, care îi ajută pe fermieri să crească. Le oferim credite pentru recoltă, inputuri, utilaje, achiziţii de terenuri şi extinderea fermei, fie că este vorba despre afaceri în domeniul vegetal sau în zootehnie", a declarat în comunicat declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

În acest an, compania va continua să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi să dezvolte soluţii de finanţare.

Mai puteţi citi:

Peste 50 de investitori străini au cumpărat pământ în Mehedinţi

Italienii, belgienii, nemţii sau  francezi şi-au  dezvoltat afaceri de succes pe tărâmuri mehedinţene. Aproape 10 000 de  hectare de teren  au fost cultivate cu viţă-de-vie sau cereale de către străinii, care au pus preţ pe pământul românesc.

Cioloş, despre posibilitatea ca Ungaria să cumpere pământul din Ardeal: „Ideea este profund neeuropeană”

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, crede este puţin probabil ca Ungaria să pună în aplicare un astfel de plan. Reacţia sa apare după ce un funcţionar al Ambasadei Ungariei la Bucureşti a dezvăluit un plan concret de cumpărare a terenurilor agricole din Transilvania, după ce de la 1 ianuarie a dispărut interdicţia pentru străini de a cumpăra terenuri în România

Geoană: Statul român trebuie să combată politica Ungariei de a cumpăra teren agricol, chiar cu riscul unor reacţii din partea Bruxelles-ului

Senatorul PSD Mircea Geoană, responsabil cu politica externă a României, apreciază ca fiind îngrijorătoare zvonurile, conform cărora Ungaria are un plan strategic de a cumpăra terenuri în zona Transilvaniei.

Legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole către străini, adoptată cu scandal de Senat

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege care reglementează vânzarea terenurilor agricole către cetăţeni străini, în condiţiile în care restricţiile în acest sens urmează să fie ridicate la începutul anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite