INTERVIU Dana Dogaru, actriţă: „Prima piesă am jucat-o într-o sală de generali care plângeau“ 0

Dana Dogaru (64 de ani) vorbeşte despre primele sale apariţii inedite pe-o scenă de teatru şi despre succesul ei „neaşteptat“ pentru rolul interpretat în cel mai recent film în care a jucat, „Sieranevada“. Între cele două evenimente, actriţa le-a trăit pe toate: şi suferinţa pierderii celor mai dragi persoane, şi satisfacţia aplauzelor din partea publicului, dar şi emoţia de a se vedea pe covorul roşu la Cannes.

INTERVIU Dana Dogaru, actriţă: „Prima piesă am jucat-o într-o sală de generali care plângeau“ Vezi comentarii 0

VIDEO Constantin Chiriac şi culisele neştiute ale Festivalului de Teatru de la Sibiu, la Adevărul LIVE

VIDEO Constantin Chiriac şi culisele neştiute ale Festivalului de Teatru de la Sibiu, la Adevărul LIVE

Ediţia a 24-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se anunţă mai interesantă ca niciodată, cu invitaţi de faimă mondială şi peste 500 de evenimente la care participă artişti din 72 de ţări. Directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu şi totodată preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, a fost invitat în studioul Adevărul LIVE, cu cele mai proaspete veşti şi poveşti din interiorul evenimentului.

EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”

EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”

La sfârşitul spectacolului „Străini în noapte”, care a avut o reprezentaţie la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, la doar câteva zile după ce fosta sa soţie, Tatiana Iekel, a trecut în nefiinţă, actorul Florin Piersic a întrerupt aplauzele publicului pentru a spune câteva cuvinte în memoria artistei.

„Jurnalul fericirii“ de Steinhardt, lansat în limba italiană la Salonul Internaţional de Carte de la Torino

„Jurnalul fericirii“ de Steinhardt, lansat în limba italiană la Salonul Internaţional de Carte de la Torino

Salonul Internaţional de Carte de la Torino/ Salone Internazionale del Libro Torino 201 va avea loc la Centrul Expoziţional Lingotto Fiere, Torino (provincia Torino, regiunea Piemont), în perioada 18-22 mai 2017. Salonul Internaţional de Carte de la Torino se află anul acesta la cea de-a 30 de ediţie şi include peste 500 de evenimente,  fiind cea mai importantă întâlnire internaţională din Italia, între autori, traducători, editori.

PREMIERĂ „Totul  e relativ”, la Nottara

PREMIERĂ „Totul  e relativ”, la Nottara

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Nottara cu spectacolul „Totul e relativ”, prin programul „Regizori mari pe bulevard”. Spectacolul va avea loc vineri şi sâmbătă, de la ora 19.00, dar şi pe 21 mai, de la ora 17.00, ca parte a programului aniversar Nottara '70.

„Şase personaje în căutarea unui autor”, fără doar şi poate cea mai cunoscută dintre scrierile lui Luigi Pirandello (prima ei reprezentare s-a produs la data de 10 mai 1921), devenită prin ani o piesă-cult, este precedată de o Prefaţă în care autorul vorbeşte despre „o slujnicuţă”. Sprintenă, în pofida faptului că „nu e chiar atât de nouă în meseria ei”. „Slujnicuţa” aceasta se cheamă „Fantezia” .

acum 4 zile · comentarii (0)

La Sala „Teatrelli”, cea mai bună dintre sălile teatrelor particulare din Bucureşti, în Piaţa Lahovari, s-a desfăşurat zilele trecute o întâlnire emoţionantă a publicului avizat cu Sergiu Cioiu, într-un spectacol intitulat „Pe cine numim... Eu”, de fapt un one-man show, gen pe care artistul, stabilit acum în Canada, l-a slujit înainte-mergător prin anii '80 în geografia repertorială bucureşteană.

acum 10 zile · comentarii (0)

Sărbătoarea pregătită cu atâta efort şi bucurie găseşte Teatrul Nottara la el acasă, adică în sediul pe care îl ocupă de decenii. Doar că recuperarea locaţiei pare iluzorie de vreme ce trecerea de la bulina de risc seismic ridicat la un grad inferior care i-a permis instituţiei să-şi reia activitatea pe Bulevardul Magheru, trebuie urmată de o consolidare. Obligatorie. Când? Cum? Cu ce bani? Nu se ştie sigur, deocamdată.

acum 13 zile · comentarii (0)

Într-o cronică pe care am consacrat-o spectacolului intitulat Kafka, 5 vise de la Teatrul “Odeon” din Bucureşti, spectacol în a cărui gramatică regizorul Dragoş Galgoţiu amesteca, din păcate destul de imprecis şi cam fără măsură, felurite fragmente din marile proze ale celebrului autor de origine cehă, îmi exprimam bucuria că îl vedem pe scenă pe Kafka.

acum 21 zile · comentarii (0)

Naturală, deschisă, modestă, Maia Morgenstern ne-a dat prilejul să o descoperim de nenumărate ori prin filmele sale, prin rolurile sale, prin jocul său fascinant. A fost, este şi va fi mereu femeia fără ascunzişuri, fără regrete, fără tăceri. Pe 1 mai, actriţa împlineşte 55 de ani.

acum 28 zile · comentarii (0)

E anul 2011. Hitler se trezeşte din senin pe un maidan într-un Berlin pe care îl recunoaşte cu greu. Fostul dictator are 56 de ani, e în putere şi pus pe fapte mari. Se reacomodează treptat cu contemporaneitatea, politica internă şi cea externă şi îşi dă seama că mersul actual al lumii îi este favorabil planurilor.

acum 30 zile · comentarii (0)

Aştern pe ecranul computerului aceste însemnări despre spectacolul cu Opiniile unui clovn, o monodramă concepută de un tânăr actor pe nume Alex Buescu, după celebrul roman omonim al lui Heinrich Böll, în regia discretă, de cele mai multe ori eficientă, cu măsură a Ancăi Maria Colţeanu, în dimineaţa zilei de miercuri, 26 aprilie 2017.

luna trecuta · comentarii (3)

Centrul cultural MEO - Maison d’Europe et d’Orient - de la Paris, înfiinţat şi condus cu pricepere de teatrologul şi regizorul Dominique Dolmieu, dezvoltă de câţiva ani un nou program în parteneriat cu Eurodram (reţeaua europeană de traduceri teatrale), care îşi are vârful de lance în festivalul celor mai bune traduceri desfăşurat în fiecare primăvară.

luna trecuta · comentarii (1)

Îndată după 1989, marele dramaturg francez de origine română Eugène Ionesco a revenit constant în repertoriile Teatrelor din România. De unde a fost samavolnic exclus, din înalt ordin, în deceniul al optulea al veacului al XX lea, după momentul de glorie reprezentat de spectacolele regizate în ultimii ani ai anteriorului deceniu de Crin Teodorescu, de Valeriu Moisescu sau de Lucian Giurchescu.

luna trecuta · comentarii (1)

Într-o cronică publicată la începutul toamnei, cronică în care dam seama despre un bun, dar, din păcate, efemer spectacol cu Strigoii, montat de Alexander Hausvater pe scena Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu din Petroşani, făceam o observaţie referitoare la raritatea montărilor cu piesele lui Ibsen pe scenele din România.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente