Ce spune Biblia despre bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce spune Biblia despre bani FOTO 123 RF
Ce spune Biblia despre bani FOTO 123 RF

Ce spune Biblia despre bani. În Biblie problematica banilor e tratată în mai multe capitole, fiind abordate subiecte precum agonisirea, împrumuturi, avertizări referitoare la nereguli sau apelul la moderaţie.

Ce spune Biblia despre bani. Evanghelia după Luca

În primul rând, Biblia îndeamnă la cumpătare şi avertizează că iubirea banilor nu e indicată. În „Luca 14:28” e dat următorul sfat: „Aşază-te mai întâi şi calculează cheltuiala”. În continuare, învăţăturile apostolului punctează necesitatea de a nu pierde din vedere actul religios în momentul în care sunteţi preocupaţi de câştigarea de bani: Folosiţi-vă banii în aşa fel încât să nu pierdeţi aprobarea lui Dumnezeu” (Luca 16:9).

Ce spune Biblia despre bani. Împrumuturi

Biblia aduce în discuţie problematica împrumuturilor în mai multe pasaje din „Proverbe”: i) „Proverbe” 6:1-5; 20:16; 22:7, 26-27 „Bogatul stăpâneşte peste cei săraci şi cel ce ia cu împrumut este robul celui ce-i dă cu împrumut (...) Nu fi printre cei ce pun chezăşii, printre cei ce dau zălog pentru datorii. Căci dacă nu ai cu ce să plăteşti, pentru ce ai voi să ţi se ia patul de sub tine?". 

Ce spune Biblia despre bani. Avertizări 

Tot în „Proverbe” este atrasă atenţia celor care comit nereguli pentru a se îmbogăţi: „Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit." 

Ce spune Biblia despre bani. Economisire

În „Corinteni” pot fi regăsite alte elemente referitoare la bani. Capitolul 16, versetul 2, precizează: „fiecare dintre voi să pună ceva deoparte” pentru lucruri cu adevărat importante. În plus, cel care face economii poate da şi celor apropiaţi, aflaţi la anaghie, potrivit moralei creştine.  

„Iubirea de bani este rădăcina a tot felul de rele”, e avertismentul din „1 Timotei” 6:10. Explicaţia e că banii uneori nu sunt priviţi doar ca pe un lucru necesar pentru viaţa de zi cu zi, ci un „vehicul” prin care pot fi atinse şi obiective care nu sunt văzute cu ochi buni de învăţăturile religioase.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite