VIDEO Umoristul Doru Antonesi lansează volumul „Albă ca Varul şi cei şapte zugravi”, cu 22 de „poveşti multiculturale miştocăreşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Umoristul Doru Antonesi, unul dintre cei care, în urmă cu peste 30 de ani, fonda grupul „Divertis”, îşi lansează volumul de poveşti pe care le numeşte multiculturale miştocăreşti, „Albă ca Varul şi cei şapte zugravi”. Lansarea are loc miercuri, 13 decembrie, de la ora 20.00, la Muzeul Ţăranului Român.

Volumul „Albă ca Varul şi cei şapte zugravi” este o carte umoristică ce conţine 22 de poveşti cu personaje cu diverse culturi.

Antonesi a explicat pentru ziarul „Adevărul” că povestea care dă titlul volumului şi care ocupă mai mult de jumătate din carte, este una pe care o consideră „un basm post-industrial munictoresc pentru că toată acţiunea se desfăşoară la un şantier şi într-un holding de construcţie care este condus de un mogul care luptă cu proprii lui angajaţi”. 

„Fireşte că la început, directorul şantierului iese la pensie, moment în care se trezeşte inginera Albă ca Varul director. Ea se luptă cu maistrul care este un cunoscut duşman al inginerului şi invers. Apare contabila care fusese în Cipru, unde avea o căsuţă poştală şi unde spălase nişte bani toată ziua pentru mogul. Acesta însă o supără, iar contabila se întoarce împotriva lui. Albă ca Varul, într-o luptă de pe şantier, cu maistrul, se prăbuşeşte în şantier, iar cei şapte zugravi o salvează”, a povestit Antonesi despre povestea ce dă titlul volumului. 

Umoristul a mai spus că poveştile au legătură şi cu realitatea politică de astăzi, dând ca exemplu una despre Brexit care prezintă „într-un fel hazliu, absurd şi deformat, modul în care de unde trebuia să iasă Grecia din Uniunea Europeană, a ieşit Marea Britanie”. 

„Mai sunt povestea bonului fiscal, cu alergătorul etiopian şi bonul fiscal. Cititorul o să poată vedea unde este o legătură între cele două. Şi mai sunt multe altele, cum ar fi povestea îndrăgostiţilor care îşi plăteau în mod absurd taxele sau legenda oului încondeiat din Bucovina, o legendă falsă”, a mai spus Doru Antonesi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite