Trei cărţi despre „Destine care au schimbat istoria“, distribuite în fiecare luni cu Adevărul, în luna aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De pe 4 aprilie, in fiecare luni, ziarul Adevărul va avea insert o carte din colecţia "Destine care au schimbat istoria". Pachetul ziar şi carte va costa 14,99 lei. Luni, 4 aprilie, va fi fi distribuit, împreună cu Adevărul, volumul, "Grace de Monaco", pe 11 aprilie, "Rudolf de Habsburg", iar pe 18 aprilie – "O lume secretă".

Începând din 4 aprilie, in fiecare luni, ziarul Adevărul va fi distribuit cu o carte din colecţia "Destine care au schimbat istoria", publicate în Colecţia Corint Istorie a Grupului Editorial Corint.

Ziarul Adevărul şi cartea despre destine care au schimbat istoria vor costa, lunea, pe parcursul lunii aprilie, 14,99 lei.

Pe 4 aprilie va fi distribuit volumul "Grace de Monaco – destinul unei prinţese nemuritoare", pe 11 aprilie  – "Rudolf de Habsburg", iar pe 18 aprilie, "O lume secretă".

4 aprilie- Grace de Monaco. Povestea unei prinţese

Grace de Monaco – destinul unei prinţese nemuritoare

image

Căldura pe care o emana Grace de Monaco nu va dispărea niciodată, pentru că amintirea ei a rămas gravată în sufletele noastre.

Un star autentic, o vedetă răsplătită cu un Oscar, trei Golden Globe şi mai multe premii ale criticilor de film, actriţă-fetiş a lui Alfred Hitchcock, care a ştiut să-i pună în valoare distincţia, superioritatea şi frumuseţea, Grace Kelly l-a întâlnit pe Prinţul Rainier la Festivalul de la Cannes în 1955. 

Mai întâi în secret, apoi în văzul lumii întregi, idila lor a devenit o adevărată poveste de dragoste, iar nunta celor doi, numită „nunta secolului XX”, a unit într-un mod spectaculos glamourul hollywoodian cu sobrietatea monarhică a Vechiului Continent.

„Sunt fiinţe care nu se sting niciodată”, spunea Grace de Monaco (1929-1982). 


Jean des Cars, cunoscut scriitor şi jurnalist, şi-a pus semnătura pe biografia, entuziastă şi plină de forţă, a unei mari doamne, pe care scriitorul Anthony Burgess o compara cu o zeiţă şi despre care Cary Grant repeta la nesfârşit: „Ne lipseşte.”

Filmul Grace de Monaco, a cărui lansare în cinematografele din România va avea loc în data de 13 iunie 2014, spune povestea din spatele imaginii perfecte a superbei actriţe Grace Kelly. În rolul principal - talentata actriţă Nicole Kidman. 

11 aprilie –Rudolf de Habsburg. Mayerling sau sfârşitul unui Imperiu

La 30 ianuarie 1889, prinţul moştenitor al monarhiei austro-ungare, Rudolf de Habsburg (1858 – 1889), este găsit mort, alături de amanta lui, baroana Maria Vetsera, în pavilionul de vânătoare de la Mayerling. Moartea lor a făcut obiectul multor interpretări. Unii vorbesc despre sinucidere, invocând varianta unei iubiri imposibile, în vreme ce alţii pun pe tapet posibilitatea unui asasinat politic.

La urma urmelor, prinţul nu era partizanul unei întăriri a alianţei cu Germania şi dorea evoluţia statelor habsburgice înspre un liberalism mai accentuat. Date fiind ideile şi comportamentul său, Rudolf a fost ţinut la distanţă de activităţile tronului.

Tragedia de la Mayerling anunţă în mod inexorabil sfârşitul Imperiului Austro-Ungar. Rudolf lasă tronul nepotului împăratului, Franz Ferdinand, a cărui asasinare, la Sarajevo, va duce la declanşarea războiului din 1914–1918.

18 aprilie – O lume secretă. Mari spioane din secolul al XX-lea

image

Frumoasa baroană Budberg a pus la cale cel mai mare complot împotriva Kremlinului roşu înainte de a deveni agent dublu.

Elisabeta Zarubina a furat secretele bombei atomice americane în beneficiul URSS.
Celebra actriţă de cinema Olga Cehova a devenit cea mai bună prietenă a Evei Braun, dezvăluindu-i lui Stalin secretele naziştilor.

Margarita Konenkova, o spioană desăvârşită, l-a sedus pe Albert Einstein la ordinul Moscovei, iar formidabila reţea de „rândunele” a KGB-ului penetrează şi astăzi cele mai înalte sfere ale politicii occidentale.
Elsa Triolet şi Maria Romain Rolland figurează printre „femeile influente” care au însufleţit o adevărată „orchestră roşie” a intelectualilor occidentali.
Fiecare dintre ele ar fi trebuit să moară de o mie de ori dacă fiecare zi, fiecare ceas din viaţa lor nu ar fi fost un adevărat duel cu evenimentele dramatice ale Istoriei.

Pornind de la mărturii şi arhive inedite şi întemeindu-se pe experienţa personală de diplomat în timpul marilor răsturnări din Est, autorul cărţii, Vladimir Fedorovski, martor privilegiat al acestor momente majore ale secolului al XX-lea, ne introduce în universul secret al marilor spioane „venite din ţinutul frigului”, care au schimbat cursul istoriei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite