Salonul de Carte Bookfest, în premieră la Braşov, între 16 şi 18 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de volume, dar şi întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiţi autori sunt pregătite la Braşov, între 16 şi 18 octombrie, la hotelul Aro Palace, cu prilejul primei ediţii locale a Salonului de Carte Bookfest Braşov.

Unele dintre cele mai mari edituri din ţară şi-au anunţat participarea şi vor oferi reduceri substanţiale la peste 10.000 de cărţi, dar vor aduce şi cele mai recente apariţii de pe piaţa editorială. Astfel, vor fi prezente cu standuri editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Litera, Trei, Corint, Niculescu, Cununi de Stele, Diana Press, Nomina, Trinity, dar şi distribuitori precum Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România) şi Multicart, informează un comunicat remis Mediafax.

"Braşovul este un oraş care are o viaţă culturală extrem de bogată, iar un Salon de Carte Bookfest este, de aceea, foarte potrivit în acest peisaj. Aş vrea să salut eforturile depuse de municipalitate în cursa pentru statutul de oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi cred că vom convinge încă de la prima ediţie că Bookfest înseamnă un plus pentru toţi braşovenii", a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Editura Humanitas a pregătit un desant de personalităţi: în cele trei zile ale evenimentului braşovenii se vor putea întâlni, între alţii, cu Dan C. Mihăilescu, Andrei Cornea, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Vlad Russo, Marius Constantinescu şi Sabina Fati. Cunoscutul folclorist şi etnomuzicolog Grigore Leşe va lansa recentul volum "Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită", carte bazată pe teza de doctorat a autorului, susţinută la Conservatorul clujean. Tot graţie editurii Humanitas, va poposi la Braşov şi Radu Paraschivescu, care va descreţi frunţile publicului cu "Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti" şi va dezvălui câteva pasaje dintr-un nou volum aflat în pregătire.

Editura Curtea Veche Publishing îl prezintă pe unul dintre cei mai citiţi şi premiaţi autori din blogosfera românească - Radu F. Constantinescu. Acesta vine să vorbească despre "Necenzurat", volumul său cu şi despre poveşti de viaţă şi reflecţii personale pe tema relaţiilor de cuplu.

Nu în ultimul rând, pentru pasionaţii de istorie şi politologie, tânărul cercetător Alexandru Muraru îşi va prezenta volumul "Cum supravieţuieşte monarhia într-o republică?", apărut tot la editura Curtea Veche Publishing. Cartea, reflecţia tezei de doctorat a autorului, analizează tranziţia de după 1989 din perspectiva regalităţii, pornind o dezbatere obiectivă cu cititorul, pentru a-i lăsa în final ocazia de a decide dacă întrebarea din titlu este valabilă, şi în ce măsură se aplică în prezent.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10.00 - 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Braşov este cea mai nouă ediţie locală a unuia dintre cele mai importante evenimente expoziţionale de carte din România. În ultimii ani reţeaua Bookfest s-a extins în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Iaşi.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul acesta (Bucureşti, 20 - 24 mai 2015) au luat parte circa 90.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediţii a fost Republica Cehă, fiind prezente nume precum Tomáš Zmeškal, Roman Ráž, Kateřina Rudčenková, Kateřina Tučková, Martin Vopěnka.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite