Cele mai vândute cărţi din 2014. Titluri semnate de Lucian Boia, Mihaela Rădulescu şi Paulo Coelho, în topurile editurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volume semnate de Lucian Boia, de Paulo Coelho şi de Mihaela Rădulescu se află în topurile de vânzări din anul acesta ale marilor edituri din România.

Două cărţi semnate de Lucian Boia se află în topul vânzărilor de la Editura Humanitas: „Balcic. Micul paradis al României Mari“ şi  „Primul Război Mondial“. În clasamentul editurii urmează „Ce-am făcut când am tăcut“, de Andreea Esca , „O scurtă istorie ilustrată a românilor“, de Neagu Djuvara, şi „De ce este România altfel?“ (ediţie adăugită), de Lucian Boia. Istoricul rămâne cel mai bine vândut autor Humanitas, pentru că pe locul şase în topul vânzărilor se numără tot un volum semnat de el: „Suveranii României. Monarhia o soluţie?“.

Căutare pentru „Adulter“

image

Cele mai căutate cărţi de la Humanitas Fiction au fost „Adulter“, de Paulo Coelho, „Dragoste“, de Isabel Allende, „Păzitoarea tainei“, de Kate Morton, „Cei doi domni din Bruxelles“, de Eric-Emanuel Schmitt şi „Confidentul“, de Hélène Grémillon. Domanul „Adulter“ ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu fineţe psihologică încercările prin care trece pentru a se regăsi. „Un roman care combină teme delicate precum depresia, infidelitatea şi rutina căsniciei, presărate cu misticismul caracteristic acestui vrăjitor al literelor“, scria ziarul „O Globo Extra“ din Brazilia.


„Cum iubesc bărbaţii“


În topul Editurii Polirom se află volumele Mihaelei Rădulescu şi ale lui Tudor Chirilă: „Cum iubesc bărbaţii“ şi, respectiv, „Exerciţii de echilibru“. În topul preferinţelor cititorilor români, la Editura Polirom, se mai numără  „Cel care mă aşteaptă“, de Parinoush Saniee, „Soacre şi nurori. La cine este cheia“,  de Aurora Liiceanu şi„Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai şi Christina Lamb.


La Cartea Românească, cel mai vândut titlu în 2014 îi aparţine lui Matei Vişniec: „Negustorul de începuturi de roman“.  În topul de la Cartea Românească urmează: „Kinderland“ şi „Controlul cărţii“, de Liliana Corobca, „Vieţile paralele“, de Florina Ilis,  „Poker. Black Glass“, de Bogdan Cosa, şi „America de peste pogrom“, de Cătălin Mihuleac.


La Editura Paralela 45, pe primul loc se află cel mai recent volum semnat de Nicolae Manolescu : „Istoria literaturii române pe înţelesul celor care citesc“. 

În topul editurii, urmează „Pe marginea întunericului“. La literatura pentru copii se găsesc seria „Portalul magic“ - primele opt cărţi, „Jurnalul meu trăsnit“, de Keri Smith, „Jurnalul cool pentru fete.Arta de a scrie un jurnal amuzant şi creativ“, de Dawn Devries Sokol. 

La Editura Nemira, cele mai vândute sunt seria „Cântec de gheaţă şi foc“, de George R.R. Martin, seria „Cântec de gheaţă şi foc“,  trilogia „Jocurile foamei“, de Suzanne Collins, „Golul Visător“, de Peter F. Hamilton, „Doctor Sleep“, de Stephen King, şi „Silozul“, de  Hugh Howey.

Top vânzări Editura Trei

Fictiune:
1. Sub aceeasi stea - John Green
2. Fata disparuta - Gillian Flynn
3. Inainte sa adorm - SJ Watson
4. Mincinosii - E. Lockhart
5. Fericirea ince pe azi - Jamie McGuire

Psihologie:
1. Arta de a citi gandurile - Henrik Fexeus
2. Emotii data pe fata - Paul Ekman
3. Analiza viselor -  C. G. Jung
4. Retete impotriva ingrijorarii - Lawrence J. Cohen
5. Parintele eficient - Thomas Gordon

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite