Selfie de şapte milioane de lire sterline. Poza lui Andy Warhol va fi scoasă la licitaţie

Selfie de şapte milioane de lire sterline. Poza lui Andy Warhol va fi scoasă la licitaţie

Andy Warhol

Primul selfie al renumitului artist Andy Warhol, ce datează din 1963, va fi scos la licitaţie de Sotheby's, pe 28 iunie. Valoarea selfie-ului este estimată la şapte milioane de lire sterline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printul, care a fost creat folosind o fotografie a lui Warhol, realizată într-o cabină telefonică dintr-un magazin newyorkez, este scos acum pentru prima dată la licitaţie.

Lucrarea a aparţinut unei colecţii private încă din anii 1980.

„Primele autoportrete ale artistului nu au fost nicicând mai relevante pentru cultura contemporană”, a declarat James Sevier, specialist în artă contemporană la Sotheby’s, citat de The Guardian.

Până la realizarea acestui autoportret, Andy Warhol semnase deja portretele unora ca Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor şi Elvis Presley. Ideea autoportretului i-a fost dată de art dealerul Ivan Karp, care i-a spus: „Ştii, oamenii vor să te vadă. Figura ta este responsabilă pentru o anumită parte din celebritatea ta”.

Andy Warhol (6 august 1928 - 22 februarie 1987) a fost grafician, fotograf, pictor şi realizator de filme, personalitate a curentului artistic pop-art. Operele sale se vând la licitaţiile de artă cu sume exorbitante. Artistul american a adus o abordare revoluţionară tuturor genurilor de artă pe care le-a atins - pictură, sculptură, fotografie, muzică, film, modă, literatură.

viewscnt

citeste totul despre: