Două concerte Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica, în luna noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 19 noiembrie, vor avea loc, la Ateneul Român, două concerte din seria "Cum să înţelegem muzica". Pentru a doua oară oaspeţi ai proiectului ( prima oară a fost în mai 2012), instrumentiştii din formaţia arădeană Lupus Dacus revin cu bucurie la Bucureşti pentru un nou concert educativ.

Concertele, O călătorie înapoi  în timp,  cu formaţia Lupus Dacus,  vor avea loc duminică, 19 noiembrie, de la orele 10.00 şi 12.30, la  Ateneul Român, fiind  organizate de Filarmonica « George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic”. 

Interpretul Andrei Moţ. care cântă la toaca, djembe, darbuka, chimes, rainstick, tobe, îşi aminteşte: "Povestea noastră, învăluită în muzici medievale vechi de secole, începe acum 15 ani. Era 1 iulie 2002, o seară călduroasă de vară când Lupus Dacus concerta pentru prima dată (pe atunci ne numeam Grafic). “Vinovat” principal este prof. Marcel Sâpcu, profesor de clarinet la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad, un muzician extraordinar provenit dintr-o familie de muzicieni, omul care cântă la atât de multe instrumente de suflat, că unora nici nu le ştiu numele.

image

Au trecut de atunci  15 ani, ani care s-au scurs cu repeziciune, ani superbi din viaţa noastră,în care am adunat în tolbă, peste 400 de concerte în toate colţurile ţării noastre dar şi în străinătate. Imediat după înfiinţarea trupei noastre, am câştigat un concurs internaţional de muzică veche la Budapesta – Ungaria. Aş aminti câteva locuri dragi nouă unde am concertat: Sighetu Marmaţiei, Macea, Arad, Braşov, Feldioara, Făgăraş, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Oradea, Timişoara, Caransebeş, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Târgu Neamţ, Mediaş, Bistriţa, Bucureşti, Mogoşoaia, Sighişoara, Târgu Mureş, Sebeş, Alba Iulia, Curtici, Sântana, Cetăţile Aradului, Sinaia, Castelul Bran, Pecs, Szeged, Gyula din Ungaria, Tabor din Cehia, Kyel şi Hamburg din Germania şi multe alte locuri superbe. Un loc aparte în inima noastră îl ocupă concertele pe care le-am susţinut în Sala Mare a minunatului Ateneu Român. Vom reveni cu bucurie la Filarmonica bucureşteană în data de 19 noiembrie 2017". 

Clasic e fantastic. Cum  să înţelegem muzica.
Formaţia Lupus Dacus – 15 ani

Duminică, 19 noiembrie 2017,  orele 10 şi 12.30, Ateneul Român
Clasic e fantastic. Cum  să înţelegem muzica.
O călătorie înapoi  în timp,  cu formaţia Lupus Dacus

image

Interpreţi :

Andrei Mot: toaca, djembe, darbuka, chimes, rainstick, tobe
Marcel Sapcu: cimpoi medieval, schalmei, fluiere de diferite tonalitati, tulnic
Cristian Sapcu: tapan, duduk, blockflote bas
Petrica Turcu: chitara si djembe
Maria Luisa Sapcu: tamburina veche si tilinca

image

În program: Piese traditionale din repertoriul medieval din Romania, Macedonia, Italia, Portugalia, Franta, Serbia si Bulgaria

Comenteaza Cristina Sarbu

Cu participarea meşterului popular ILINCA ALEXANDRU - opincar.
Concert-spectacol realizat în colaborare cu Expozitia "Medievalum" - cea mai mare expozitie  privată de Ev Mediu din Romania.

Biletele se pun în vânzare miercuri, 8  noiembrie 2017.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite