Stiri despre carbohidrati

  61 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medic: „Dieta ketogenică nu se potriveşte oricărui
individ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medic: „Dieta ketogenică nu se potriveşte oricărui individ“

  Medicii nutriţionişti nu contenesc să avertizeze că dietele trebuie recomandate de specialişti şi nu de vecinii de bloc. Altminteri, riscăm să ne facem mai mult rău decât bine. Dr. Alina Cernea, nutriţionist specializat în medicina funcţională şi integrativă explică în ce constă dieta ketogenică de care tot auzim şi cine se califică pentru un astfel de regim de slăbit.

 • Greşeli alimentare făcute în timpul dietei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli alimentare făcute în timpul dietei

  Oamenii care vor să slăbească sau să se menţină în formă urmează o dietă, fac sport. Însă unii dintre ei nu reuşesc să obţină rezultatele dorite, pentru că inconştient fac nişte greşeli alimentare care duc la creşterea în greutate, lucru care este inexplicabil pentru ei.

 • De ce nu este bine să renunţi la carbohidraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este bine să renunţi la carbohidraţi

  Contestaţi în prezent de cei care îşi doresc să slăbească, pe motiv că ar îngrăşa, carbohidraţii sunt în realitate macronutrienţi extrem de necesari, responsabili de alimentarea întregului corp cu energie.

 • Dieta ketogenică ar putea fi viitorul în materie de slăbit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta ketogenică ar putea fi viitorul în materie de slăbit

  Ai zice că o dietă foarte bogată în grăsimi nu te-ar ajuta să slăbeşti, dar cercetări serioase şi recente ar putea să-ţi schimbe această perspectivă. Vorbim de ceea ce se numeşte dieta ketogenică, dietă despre care oamenii de ştiinţă spun că ar fi bună chiar şi la prevenţia unor boli de genul diabetului sau cancerului.

 • Legumele şi fructele cu amidon păstrează silueta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legumele şi fructele cu amidon păstrează silueta

  Despre alimentele cu amidon circulă o mulţime de mituri. Unii spun că acesta este bun pentru siluetă, alţii că, dimpotrivă, îngraşă. Acest carbohidrat este complex sănătos şi aduce mai rapid senzaţia de saţietate.

 • Combinaţii alimentare pentru diabetici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Combinaţii alimentare pentru diabetici

  Dacă suferi de diabet zaharat de tip 2, ştii foarte bine că trebuie să mănânci alimente cu indice glicemic scăzut. Acest lucru te ajută pe tine (pe diabetici) să te asiguri că mănânci alimentele adecvate pentru menţinerea nivelului ideal de zahăr din sânge.

 • Grăsimi sau carbohidraţi. Care sunt mai sănătoase?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grăsimi sau carbohidraţi. Care sunt mai sănătoase?

  Pizza, cartofi prăjiţi, bomboane, gogoşi şi alte asemenea produse nesănătoase ne vin în minte când ne gândim la alimente bogate în grăsimi, nu? Dar se ştie că grăsimile nu sunt deloc sănătoase şi de aceea trebuie să evităm să le mai consumăm.

 • Cerealele, cel mai popular mic dejun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerealele, cel mai popular mic dejun

  Denumite după zeiţa agriculturii la romani ̶ Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.

 • Trucuri utile de urmat atunci când ţii dieta fără carbohidraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri utile de urmat atunci când ţii dieta fără carbohidraţi

  Dieta scăzută în carbohidraţi a devenit populară în ultima perioadă. Ea este uşor de ţinut şi duce în final la rezultatele pe care ţi le-ai dorit - să slăbeşti. Acum că a venit vara, iată câteva sfaturi de care să ţii cont, dacă şi tu vrei să scapi de câteva kilograme.

 • Carbohidraţi benefici pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carbohidraţi benefici pentru sănătate

  Când vine vorba despre alimentaţie, în general, foamea sau poftele culinare sunt cele care aleg meniul. Uite 4 surse de carbohidraţi benefici sănătăţii tale dacă optezi să-i consumi frecvent!

 • Carbohidraţii favorizează respiraţia urât mirositoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carbohidraţii favorizează respiraţia urât mirositoare

  Respiraţia urât mirositoare sau halitoza cum este cunoscută în termeni medicali, este neplăcută atât pentru pesoanele care suferă de această afecţiune dar şi pentru persoanele cu care acestea interacţionează. De cele mai multe ori cauza apariţiei este legată de alimentaţia necorespunzătoare.